fosfat ve potasyum ihtiva eden ve içeriğinde, kadınları göğüs kanserine karşı koruyan 'indol-3 karbonal' bulunan karnabaharın, lahanadaki besin değerinin çoğuna sahip olduğunu bildiren uzmanlar, "karnabahar çiçek olduğu için, bol bol fosfor ve vitaminleri, cinsiyet hormonu, bol e vitamini ve protein içerir. bu maddeleri ile cinsel gücü arttırır, buna bağı olarak kalp rahatsızlıklarını da giderir. sinirleri ve beyni iyi çalıştırır, onların yıpranmasını önler" diyorlar.
haşlayarak yemek yap
beşamel sosla fırına ver
kızart
karnıbahar köftesi yap
herr türlüsünü severim
değişik tarifler için buyursunlar...
siftah topicle başlasın efenim, buyrun karnabahar köftesi

malzemeler: ( 4 kişilik)
1/2 adet orta boy karnabahar
1/2 çay bardağı pirinç (1/2 çay bardağı suda haşlayın)
5-6 dal taze soğan ya da 1 orta boy kuru soğan (ince doğranmış)
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
5-6 yemek kaşığı un
maydanoz,dereotu
tuz, karabiber, kimyon, yenibahar ve pulbiber
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvıyağ (kızartmak için)
hazırlanışı:
1/2 çay bardağı pirinci, 1/2 çay bardağı suda, suyunu tamamen çekene kadar haşlayın.
karnabaharı küçük parçalara ayırıp, tuzlu suda haşlayın, suyunu süzüp çatalla ezin.
soğanları ,maydanozu ve dereotunu küçük küçük doğrayın, baharatları ilave edin, peyniri ve unu ekleyin, ezilmis karnabaharların suyunu elinizle sıkıp, onları da ekleyin ve bütün malzemeyi iyice karıştırın.
en son yumurtayı kırıp hamuru sulandırmamak icin hafifçe tekrar karıştırın.
karışımın üzerini örterek 30 dakika buzdolabında bekletin. elinizi biraz yağlayarak hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yassı köfteler hazırlayın (üzerlerinden hafifçe bastırarak biraz yassılaştırın) ve kızmış yağda önlü arkalı kızartın.
kağıt havlu üzerine çıkartıp, fazla yağını alın.
istenirse yoğut sos ile servis edilebilir. yoğurda dövülmüs sarımsak ekleyin. dereotunu ince kıyıp ilave edin ve hepsini karıştırın. köftelerin üzerine yoğurt sosundan dökün, pulbiber serpiştirerek servis yapın.
yarasın
adını hep yanlıs bılmısım

güzele benziyor
severim beşemel soslu da güzel gider
askerde karnabahar ve havuç kızartmasını azıcık sarımsak katılmış yoğurtla servis ederlerdi
en sevdiim yemek olurdu, yemeyenlerinkileri de ben yerdim o derece
en sevdiim yemek olurdu, yemeyenlerinkileri de ben yerdim o derece
askerdeki olaydan sonra bende de bir uyanış oldu piizci,bizim evde sağlıklı olsun diye sadece haşlama üstüne zeytinyağı konur yenirdi. üstüne sarmısaklı yoğurt ekledim,dehşet oldu tavsiye ederim. zaten rakı mezesi olarak da satılıyor kimi meyhanelerde. hatta üstüne mantı sosu bile döküyorlar,sağlıklı olsun diyenler sırf kırmızı biberle de yetinebilir. en sevdiğim yemeklerden biri.

ben karnabahar olduğunu biliyordum +rep

çok severim
her türlü yerim.
her türlü yerim.
ısmarlıyım mı

küçükken ağaç yemeği diyordum karnabahara

her türlüsünü yerim..
çiğ getir onu bile denerim limonla falan.
çiğ getir onu bile denerim limonla falan.
attığım post trrk gibi sayfa başı olmasa iyiydi
sarımsaklı yoğurtla kızartmasını severiz

sarımsaklı yoğurtla kızartmasını severiz
geçen pazar yaptım : ))
aslında ben de sevmem

taksi adresi bulacak ama dur bakalım