bekar yemekleri

Anasayfa  \  Forumlar  \  Gurme  \  bekar yemekleri
 
piizci demiş ki:
ben rakip tanımıom diom sen bulama dion hala ya =)


eh ama dozunda sos ıyıdır . lezzette rakıp tanımıyor olabılırsın ama goruntu net olmalı dıyorum =)  

PERFECTSMILE

12 Haz 2012 00:51

Mesaj Gönder

pilav makinası!
6-7 ay evden uzak kaldığımda hayatımı kurtardı. içine her türlü sebzeyi atıp pişiriyorsun. bezelye mısır havuç. yanına da çevirme tavuk alıyorsun. bir daha uğraşmamak için de aldığın gün kemiklerinden ayırırsın. 2-3 gün en az gider.

ve en basit yemeklerin temeli domates soğan salça üçlüsü. kavur ve ne varsa sebze olarak at içine. kısık ateşte 1-2 bardak suyla 20-30 dk pişir.

ve sebze çorbası tabiki. al sebzeleri ne istersen ne varsa soğanları doğra içine bulgur veya pirinç at filan. sonra blendırdan geçir al sana çorba.

çok mağdursam pirinci haşlar yoğurtla ve biraz suyla karışitırıp pirinç çorbası yaparım. üstüne nane be yağ gezdiririm.

ya da pirinci domates salça ve soğanla haşlarım. pirinç piştiğinde üzerine maydonoz karıştırır atar kapağını kaparım.

sebzeleri rendeleyip örn kabak havuç şöyle pişene kadar bir kavurduktan sonra içine makarna atar birlikte çeviririm. al sana sebzeli noodle.

nohutu haşlar ezer unla munla karşıtırıp falafel yaparım.  

freeze bee

15 Tem 2012 14:25

Mesaj Gönder

cıks bu değil.  

freeze bee

14 Ara 2012 17:48

Mesaj Gönder

cimrilik etmeyin bir fırın alın içine ne atsan pişiriyor zaten sağolsun kendisi ocakta yemek yapmaya benzemiyor. sonra gelsin balıklar, kekler  

korkaktavukmcfly

15 Ara 2012 22:22

Mesaj Gönder

kaşarlı domates çorbası + pacanka böreği+arpacık soğan ve sarmısakla kavrulmuş tavuk parcacıkları ve
havuclu bezelyeli pilav...  

Byomar

30 Oca 2013 00:39

Mesaj Gönder

Confused  

asertis

03 Şub 2013 18:21

Mesaj Gönder

dominostan beles pizza gibisi yok Confused

italiano cheddar dublex hamura extra jalepano Confused  

seftali

03 Şub 2013 18:57

Mesaj Gönder

soyle birsey Confused

 

seftali

03 Şub 2013 19:11

Mesaj Gönder

makarna; muhtemelen birçoğumuz kaynamış tuzlu suda haşlayıp salçalı, yoğurtlu olmadı daha alengirli bir sosla yiyoruz. bir italyan arkadaştan öğrendiğime göre yanlış yapıyoruz, suyu kaynattıktan sonra makarnaların yapışmaması için bir miktar sıvıyağ damlatıp önce makarnaların ondan bir iki dakika sonra tuzu koymalıymışız. 6-7 dk. haşlamak için yeterli bir süre, aldente sevmiyorsanız biraz daha uzatabilirsiniz. bir başka önemli nokta da süzme aşaması, süzdükten sonra soğuk suyun altında haldır huldur yıkamıyoruz. tencereye soğuk suyu koyup makarnayı süzgeçle birlikte içine oturtuyoruz. bir iki dk. sonra çıkarmamız yeterli. mutlaka yiyeceğimiz kadar haşlıyoruz, illa ertesi güne kalacaksa ısıtırken bir miktar yağda kavuruyoruz.

sos olarak çok sevdiğim: domatesleri küp küp doğradıktan sonra suyunu iyice salması için çatalla ezelim, bir tavada bir iki diş sarımsağı kavuralım, üzerine domatesleri ekleyip sularını iyice saldıktan sonra ( bu arada seviyorsanız tonbalığı ve siyah zeytin ilave edebilirsiniz ) 20-30 dk. kadar pişirelim. böylelikle tüm malzemeler birbirlerini sevmiş olacaklar. altını kapatmaya yakın taze fesleğen, ince kıyılmış maydonoz ve peynir ilave edelim.

afiyetler olsun Embarassed  
fotoğrafı yok

roni

04 Şub 2013 12:57

Mesaj Gönder

daha da önemlisi hazır makarna yerine makarna hamurunu kendimiz hazırlayıp oklavayla açıp piçakla şeritler halinde kesiyoruz Confused  

YedekteBekleyenMelek

04 Şub 2013 17:58

Mesaj Gönder

makarna

manti da olur..  

psiko

06 Şub 2013 15:53

Mesaj Gönder

pizza, salata da olurr

aciktim Sad  

psiko

06 Şub 2013 15:54

Mesaj Gönder

yumurtalı patates kızartması...  
fotoğrafı yok

RoeDeer

10 Şub 2013 00:58

Mesaj Gönder

patatesleri küp küp kes
sosisleri minik minik doğra
hepsini kızart
ekmek arasına koy
içine mayonezi bas
yut  

Piizci

24 Ekm 2013 09:23

Mesaj Gönder

pizza istedi canım Confused  

MaRaz Tribu

24 Ekm 2013 14:22

Mesaj Gönder




Sayfa:   Önceki  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14   Sonraki