m a b e l demiş ki: |
sevemedigim tek sebze ![]() |
öğlen yemeği için evden zeytinyağlı enginar getirdim. umarım kılçıksızdır.
nisasta ve seker ihtiva ettigi icin patates, havuc ve bezelyeden uzak durmak isteyenler icin geliyor;
taze bakla ve mantar ile hazirlanmis zeytinyagli enginar \o/
malzemeler:
- enginar
- arpacik sogan (ben yemeklerde hic tuz kullanmadigim icin genellikle kuru sogan yerine arpacik sogan kullanmayi tercih ediyorum. daha tatli bir tadi var ve bu nedenle yemekler daha lezzetli oluyor)
- taze bakla
- mantar
- yarim cay bardagi zeytinyagi
- limon
- dereotu
evvela enginarlarimizi bir kapta bol limon suyunda diger malzemelerimizi hazirlayana kadar bekletiyoruz.
zeytinyagindan yarim parmak kadar ayirip geri kalani ile arpacik sogani olduruyoruz. sonra tencereye tum limon suyuyla birlikte enginarlari ekliyoruz. uzerine bir bardak kadar su ekliyoruz. birakiyoruz pissinler.
baska bir tava veya tencerede ayirdigimiz zeytinyagi ile taze bakla ve mantari soteliyoruz.
enginarlarimiz pisince bir tabaga alip uzerine sebze sotemizi koyuyoruz ve dereotu ile susluyoruz.
taze bakla ve mantar ile hazirlanmis zeytinyagli enginar \o/

malzemeler:
- enginar
- arpacik sogan (ben yemeklerde hic tuz kullanmadigim icin genellikle kuru sogan yerine arpacik sogan kullanmayi tercih ediyorum. daha tatli bir tadi var ve bu nedenle yemekler daha lezzetli oluyor)
- taze bakla
- mantar
- yarim cay bardagi zeytinyagi
- limon
- dereotu
evvela enginarlarimizi bir kapta bol limon suyunda diger malzemelerimizi hazirlayana kadar bekletiyoruz.
zeytinyagindan yarim parmak kadar ayirip geri kalani ile arpacik sogani olduruyoruz. sonra tencereye tum limon suyuyla birlikte enginarlari ekliyoruz. uzerine bir bardak kadar su ekliyoruz. birakiyoruz pissinler.
baska bir tava veya tencerede ayirdigimiz zeytinyagi ile taze bakla ve mantari soteliyoruz.
enginarlarimiz pisince bir tabaga alip uzerine sebze sotemizi koyuyoruz ve dereotu ile susluyoruz.
deli özledim

2 yada 3 kez denedim
yok yutamıyorum bile :/
oysa ki yemem gerekiyor
yok yutamıyorum bile :/
oysa ki yemem gerekiyor
enginar yinmez mi
mevsimi çok kısa

enginara ölürüm ama kılcıksiz olması cok mühim tabi
cımbızla alacan onları
zeytin yağlı çeşitlerinde bir numaradır benim için, bayılırım

ne pişirsem diye düşünürken iyi ki gördüm