zeytinyağlı enginar

Anasayfa  \  Forumlar  \  Gurme  \  zeytinyağlı enginar
 
karaciğer ve kalbin en iyi dostu olan enginarın kanı temizlediğini ve yorgunluğu giderdiğini vurgulayan uzmanlar, diğer zehirli maddeleri ve yorgunluk maddelerini idrarla dışarı atarak vücuda dinçlik verip dinlendirdiğini söylüyor. uzmanlar, enginarın, beyin yorgunluğunu çabucak geçirdiğini, kalp adalelerini kuvvetlendirdiğini, onu rahatsız eden üre ve kolesterolü düşürerek kalbin rahat çalışmasını sağladığını, şeker hastaları için de çok faydalı olduğunu, mide ve bağırsakları dezenfekte ederek ishalleri durdurduğunu kaydediyor.

bu faydalı yemeği ilk defa su an pişiriyorum yoğun alkol alan biri olarak doktor tavsiyesiyle enginara başlıyorum hadi hayırlısı Smile

malzemeler:
5-6 enginar kalbi (soyulmuş)
1 orta boy soğan
konserve garnitür
1 limon
1 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz


hazırlanışı:
soğanı rendeleyip yarım bardak zeytinyagında kavuruyoruz , pembeleşince gernitürü katıp altını kapatıyor ve karıstırıyoruz
daha sonra enginarları genıs tencereye koyup uzerlerıne garnıturlu karısımı koyuyoruz artan karısımı kenarlarına dolduruyoruz bır bardak su eklıyoruz ve kalan yagı limonu tuzlu ve sekerlı sos yapıp uzerlerınde gezdırıyoruz 20 dk kısık ateste pısırıyoruz , daha sonra soguduktan sonra servıs edıyoruz

afıyet olsun  

En son Charles Murdock tarafından 16 Şub 2011 02:31 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

Charles Murdock

16 Şub 2011 01:44

Mesaj Gönder

muhteşem, rakı mezesi...  

TYLER DURDEN

16 Şub 2011 01:54

Mesaj Gönder

lokum gibi bildiğin
hastasıyım mümkünse enginarlı pırasa yemek istiyorum  

Ilker Efendi

16 Şub 2011 01:58

Mesaj Gönder

çok severim ki...  

PERFECTSMILE

16 Şub 2011 02:12

Mesaj Gönder

soğanı rendelemeyın pıyazlık dograyın :yamy:  

PERFECTSMILE

16 Şub 2011 02:15

Mesaj Gönder

limon da sıkmak lazım üzerine yoksa bi boka benzemez  

cengiz kurtoglu

16 Şub 2011 02:24

Mesaj Gönder

buyrun bu da benden;

asma yaprağında zeytinyağlı enginar





zeytinyağlı dolmaya hazırladığınız içi hazırlayın, enginarlarıda limonlu suda hafif haşlayın  

PERFECTSMILE

16 Şub 2011 02:26

Mesaj Gönder

ebu leheb demiş ki:
limon da sıkmak lazım üzerine yoksa bi boka benzemez


doğrudur ...ztn limon sıkmazsanız engınarlar kararır  

PERFECTSMILE

16 Şub 2011 02:33

Mesaj Gönder

afro amerigan demiş ki:
ananemin kardeşi efsane enginar dolması yapıyo
bi de böyle baklayla yapılanı oluyo ya enginarın of yani
egeli olmayı seviyorum ya


enginar dolmasının etli olanı da var ama ben sevemedım onu hiç Confused  

PERFECTSMILE

16 Şub 2011 03:27

Mesaj Gönder

yese yesem doymam.
gerci bakla haric herseyi yerim ben  

haQQo

16 Şub 2011 05:57

Mesaj Gönder

sabahın köründe canım istedi limonlu iç baklalı olanını Smile  

Brasil

16 Şub 2011 07:38

Mesaj Gönder

 

Brasil

16 Şub 2011 07:41

Mesaj Gönder

bayılırım, kabuklusu haşlanıp sosla yenio, harika diolar ama onu beceremedim  

jezzebel

16 Şub 2011 08:55

Mesaj Gönder

şu gurme topiclerinden korkuyorum.artık. baklalı enginarrrrrrrrrrr baklalı enginarrrrr birde enginar dolmasıııı yapılır mı bu yaa. anneciğimi özledim Kahkaha  

ecehosgor

16 Şub 2011 09:31

Mesaj Gönder




Sayfa:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   Sonraki