teyzene sor !
bu ne ya

haşgerya olabılır
anlamını bıras daha degıstrebılırsen

anlamını bıras daha degıstrebılırsen

deişik soslarım meşhurdur

kendi icatlarımızdan mı bahsetmemizi istiyorsun bizden? sonra "benim icadım" diye mi pazarlayacaksın

o şevk sende olsa bize sormazdın
hamsisiz künefe.
ben küçükken denemiştim pek başarılı değildi
adı üstünde icat,biz söylersek olur mu?
5 adet patlıcanı közleyeceksin. sonra kabuğunu soyacaksın. ince ince doğrayıp bir tavada bir çay kaşığı tereyağla beraber rendelenmiş kaşarla karıştıracaksın..
sonra onu borcama alacaksın. güzelce yayacaksın tabanına..
sonra soğan,kıyma,biber,baharatı kavuracaksın. yağını süzdüreceksin.ondan sonra patlıcanların üstüne serpeceksin..
sonra domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayacaksın..tavaya bir çay kaşığı zeytinyağı koyacaksın..sonra azıcık biber salçası derken domatesleri hop içine atıp sos yapacaksın..sosun içine başka birşeyler daha katabilirsin sana kalmış...ondan sonra sosu borcamda kıymaların üstünde gezdireceksin..
bir dene bunu..güzel olursa söyle bende yaparım
sonra onu borcama alacaksın. güzelce yayacaksın tabanına..
sonra soğan,kıyma,biber,baharatı kavuracaksın. yağını süzdüreceksin.ondan sonra patlıcanların üstüne serpeceksin..
sonra domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayacaksın..tavaya bir çay kaşığı zeytinyağı koyacaksın..sonra azıcık biber salçası derken domatesleri hop içine atıp sos yapacaksın..sosun içine başka birşeyler daha katabilirsin sana kalmış...ondan sonra sosu borcamda kıymaların üstünde gezdireceksin..
bir dene bunu..güzel olursa söyle bende yaparım

yemeğin ismide "metastatic şölen" olsun

meyveleri çikolata ile kaplama fikrini ben buldum
patladı gitti
patladı gitti
master chef programı harika lan.. yalnız, jüriden oy biriliği ile evet alanlar seçilse daha iyi olurdu.. 2ye 1 geçer not, az olmuş sanki

soğanları ince ince doğra..tereyağla beraber kavur..pembeleşsin iyice..sonra domatesleri küp küp doğra ve soğanlara ekle..sonra sucukları içine at..bir kapta yumurtayı bolca çırp..domatesler pişince ona ilave et..al sana yemek..
ismide ;
domatesli ve soğanlı yumurta olsun..
millet ona menemen diyebilir ama boşver takma onları kafana..onun ismi artık domatesli soğanlı yumurta..
ismide ;
domatesli ve soğanlı yumurta olsun..
millet ona menemen diyebilir ama boşver takma onları kafana..onun ismi artık domatesli soğanlı yumurta..

turşuyu al , ılık suda 30 dk beklet , sonra ayrı bir kapta zeytinyağının içine limon suyu karabiber ve biraz süt koy. iyice çırp. ardından turşuları tavaya at bir süre kızdır , içine bir miktar krema ve kabartma tozu ilave et. karıştırarak kızart. hazırladığımız sosu üzerine ilave ederek servis edebilirsin , hadi iyisiniz hınzırlar akşam yemeğiniz benden