Alıntı: |
çiğ börek, kıyma, soğan ve baharat karışımının açılmış yufkaya konulup yağda kızartılmasıyla yapılan geleneksel bir kırım tatar yemeğidir.
çiğ börek veya özel isim olarak çiğbörek, kırım tatarları arasında adı birleşik olarak: şırbörek, şuberek, çiberek, çuberek, çiborek şeklinde adlandırılır. bu börek türkiye'nin yerli halkı tarafından türkiye türkçesi'nde adlandırılırken yanlış bir anlam kazanarak çiğ börek olmuştur, bu yemek çiğ köfte gibi çiğ et ihtiva etmez, ancak et böreğe (içli köfte gibi birçok anadolu yemeğinin tersine) pişirilmeden konur. böreğin adı konusunda çeşitli görüşler vardır. bir görüş "şırbörek" adının pişerken çıkan kızarma sesinden geldiğini öne sürerken, diğer bir görüş de kıpçak lehçesindeki lezzetli anlamındaki "çi"den geldiğini öne sürer. |


malzemeler :
•4 su b. un
•1 tatlı k. kabartma tozu
•1 yumurta
•1 çay b. süt
•1 tatlı k. tuz
•alabildiği kadar su
iç harcı için:
•125 gr. kıyma
•1 soğan
•1 çorba k. salça
•1 domates
•maydanoz
•yeşilbiber
•yeşil soğan
•taze sarımsak
•tuz, karabiber
kızartmak için:
•sıvıyağ
hazırlanışı :
karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.unun üzerine 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ilave edin.unun üzerine 1 adet yumurta kırın.1 çay bardağı süt ilave edin.ilık su ilave edip hamuru yoğurun.iç harcı için 1 adet soğanı bir kabın içine rendeleyin.soğanın üzerine 125 gr.kıymayı ilave edin.maydanozu,yeşilsoğanı,taze sarımsağı,yeşil biber ince olarak kesin.kıymalı harcın üzerine yeşillikleri alın.
üzerine 1adet domates rendeleyin ve çiğ köftenin iç harcını karıştırın.çiğ köftenin hamurunu bezelere bölün ve tatlı tabağı büyüklüğünde açın.açtığınız hamurun içine kıymalı iç harçtan paylaştırın.daha sonra hamuru kapatın ve kenarlarını elinizle kıvırın.tavaya sıvıyağı alın.sıvıyağda çiğ köfteleri kızartın
biraz önce komşum yapıp göndermiş süper şimdiye kadar yediklerimin en iyisiydi

susurluk ayranı olursa yanında bol köpüklü ohhh mis

eeee şimdi bu saatte bu yapılır mı brc....

iç harcının tarifini nereden buldun ... o kdr şey konmaz çiğ böreğe ..biber salça maydanoz falan hele domates ....
edit:hamurun tarifi de böyle değil ..süt kabartma tozu falan ..bambaşka birşey yapıyorsun sen
En son PERFECTSMILE tarafından 04 Tem 2010 22:59 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
edit:hamurun tarifi de böyle değil ..süt kabartma tozu falan ..bambaşka birşey yapıyorsun sen
En son PERFECTSMILE tarafından 04 Tem 2010 22:59 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
hastasıyım,bayılırım,biterim vs.
anacım da 10 numara yapar yaa..canım çekti yaw:s
anacım da 10 numara yapar yaa..canım çekti yaw:s
uzun zamandır üşeniyordum yoksa ben açacaktım saol ops

sharp demiş ki: |
çiğ böreğe salça konduğunu ilk kez duydum.. ya peynirli olur yada kıymalı gerisi yalan |
domates biber maydanoz falan da konmaz
orione demiş ki: |
uzun zamandır üşeniyordum yoksa ben açacaktım saol ops ![]() |





yok yok bu tarifte biraz yanlışlık var bence de yada yapıldıüı yere göre değişio sanırım..ıyma,patates,peynirli,sonra götürrr=)
hiç yemedim ama en yakın zamanda yemek istiyorum. sağolsun burdan birinin sözü var. bakalım kısmet

en güseli kıymalısıı
perfectsmile demiş ki: |
iç harcının tarifini nereden buldun ... o kdr şey konmaz çiğ böreğe ..biber salça maydanoz falan hele domates ....
edit:hamurun tarifi de böyle değil ..süt kabartma tozu falan ..bambaşka birşey yapıyorsun sen |
oktay ustanın sitesinden aldım.
çiğ börek bizim evde annem yapınca yenir valla yaa..off fena canım çekti yaa:lol:
ben bilmiyorum yapımını genelde ananem yapar ben de yerim:)
sayla mantı:
sınırsız mantı ve çiğ börek ve kola 15 tl
ama caferağadaki değil tek budenın ordakı, gidin yiyin:d
sınırsız mantı ve çiğ börek ve kola 15 tl
ama caferağadaki değil tek budenın ordakı, gidin yiyin:d