sen de haklısın : )
cakma ninca demiş ki: |
osman hamdi yine öyle ya da böyle biliniyor hale asaf, mihri müşfik desek kaç kişi tanır mihri müşfik'in papa'nın resmini yapan ilk kadın ressam olduğunu, amerika'da gazetelerde haber olduğunu, ilk kadın müdür olduğunu... öğrencilerine osmanlı'nın son döneminde inas sanai nefise'de erkek model üzerinde çalışma yaptırdığını kaç kişi bilir : ) |
dün konusu geçince, bugün denk geldiğim şu haberi vermeden geçemeyeceğim:
istanbul modern'de aslında tam da bahsettiğimiz şeye uygun bir sergi var "hayal ve hakikat" adında. bu sergide ne mi var? türkiye'den modern ve çağdaş kadın sanatçılar.
bu sergiden bahsedilmesi gereken bir konu daha vardı buralarda, ona da bir zıplayayım : )
16 eylül 2011 - 22 ocak 2012 @ istanbul modern
osmanlı'ya hemen hemen her resminde gönderme yapmıştır ve bir çok resmindeki karakter kendisidir..
hocası oryantal resim sanatının en iyisi jean leon gerome'dur.. zonaro kolpacısı kankasıdır.
hocası oryantal resim sanatının en iyisi jean leon gerome'dur.. zonaro kolpacısı kankasıdır.
betita demiş ki: |
dün konusu geçince, bugün denk geldiğim şu haberi vermeden geçemeyeceğim: istanbul modern'de aslında tam da bahsettiğimiz şeye uygun bir sergi var "hayal ve hakikat" adında. bu sergide ne mi var? türkiye'den modern ve çağdaş kadın sanatçılar. bu sergiden bahsedilmesi gereken bir konu daha vardı buralarda, ona da bir zıplayayım : ) 16 eylül 2011 - 22 ocak 2012 @ istanbul modern |
ocak mayıs ayları arası araştırmalarını yaptım danışman hocam levent çalıkoğlu'nun isteği üzerine onun için çok iyi biliyorum serginin içeriğini

aferin sana: )
kendisi hakkında ödev yapmıştım. öretmenim çok beğendiğinden dolayı kütüphaneye armağan etmemi rica etmişti ben de kırmamıştım. aklımda eserlerinden çok fazla bir şey kalmadı. kaplumbanın da orjinalini gördüm sanırım bir müzede ama çok anımsamıyorum.
kaplumbağanın orjinal koç ailesinde. onlar da bir ara istanbul modern'de sergilediler. daha sonra da koç müzesinde bir ara sergilenilendi.
osman hamdi'ye ithafen yazılan güzel bir tiyatro oyunu da var.
bu adam keşke daha uzun yaşasaydı da atatürk'le de çalışabilseydi.
osman hamdi'ye ithafen yazılan güzel bir tiyatro oyunu da var.
bu adam keşke daha uzun yaşasaydı da atatürk'le de çalışabilseydi.
döneminin çağdaşı sayılır.