kitapseverler için bir sosyal paylaşım platformu!

Anasayfa  \  Forumlar  \  Okuma  \  kitapseverler için bir sosyal paylaşım platformu!

selam herkese, buna benzer bir başlık açmıştım, sitenin adı ve şekli değiştiği için tekrar açayım dedim.

nedir? sayfasındaki metin:

vikitap, kitapseverler için hazırlanmış ücretsiz bir sosyal paylaşım platformudur. okuduğunuz, okumak istediğiniz ve okumakta olduğunuz kitapları dakikalar içerisinde listelerinize eklemenize olanak sağlayan gelişmiş bir kitapsever sistemidir.

sistemimize üye olduktan sonra dakikalar içinde okuduğunuz veya okumak istediğiniz yüzlerce kitabı bulup listelerinize kaydedebilirsiniz. hazırladığımız gelişmiş kütüphane sistemi ile kitaplarınızı organize edebilir ve kendi listelerinizi yaratarak kitaplarınızı kategoriler altında toplayabilirsiniz.

sisteme giriş yaptıktan sonra diğer üyeleri takibe alabilir ve mesaj panolarına mesaj göndererek iletişim kurabilirsiniz. size özel olarak yaratılan haber akışında, listelerinizdeki kitapları sizden başka kimler okumuş, kimler okumak istiyor, kimler şu an okuyor gibi haberleri ve çok daha fazlasını görebilirsiniz.

ayrıca okuduğunuz kitaplara değerlendirmelerinizi göndererek tüm dünyayla fikrinizi paylaşabilirsiniz Smile

merak edenler için link: http://www.vikitap.com  
profil foto

redline

04 Tem 2011 16:53

Mesaj Gönder

vikitap profilim: http://www.vikitap.com/profil/redline-29  
profil foto

redline

04 Tem 2011 17:07

Mesaj Gönder

harika bir site tebrikler.  
profil foto

RaHaN

04 Tem 2011 17:07

Mesaj Gönder

çok teşekkürler Smile

sitenin ne olduğunu bazen anlamayanlar var (haklı olarak), bu yüzden şu linkler burda anlaşılmasını sağlayabilir:
okuduklarım: http://www.vikitap.com/okuduklari/redline-29

site ortalamasına göre 42 kitap rezalet bu arada utanıyorum!

okumak istediklerim: http://www.vikitap.com/okumak-istedikleri/redline-29

80 küsür kitap ile okuduklarımın 2 katı :s  
profil foto

redline

04 Tem 2011 17:14

Mesaj Gönder

ooo süpermiş.  
profil foto

Ningauble

04 Tem 2011 17:25

Mesaj Gönder

abartma tozu demiş ki:
üye olmadım ama şöyle bir inceledim.
başarılı gibi
umarım telif haklarıyla ilgili bir sıkıntı yaşamazsınız

pek sanmıyorum, benzer modelde 3 büyük (1 milyon üyeyi aşmış) yabancı örnek var. birisi amazon destekli, diğerleri özel yatırımcı destekli. sonuçta kitap piyasasını canlandırma potansiyeli olan sistemler bunlar. ama burası türkiye tabi onu da hesaba katmak lazım. K?zg?n  
profil foto

redline

04 Tem 2011 17:25

Mesaj Gönder

vikitap ismi daha iyi olmuş gürel. tekrar tebrikler. : )  
profil foto

bubububu

04 Tem 2011 17:28

Mesaj Gönder

bubububu demiş ki:
vikitap ismi daha iyi olmuş gürel. tekrar tebrikler. : )

sağol burcu! kesinlikle daha iyi oldu, bütün o açıklamalar boşa gitti Smile  
profil foto

redline

04 Tem 2011 17:39

Mesaj Gönder

redline demiş ki:

sağol burcu! kesinlikle daha iyi oldu, bütün o açıklamalar boşa gitti Smile

boşa giden açıklama olsun boşver, en azından bu şekilde ismi anlamaya çalışmayacak insanlar. : )  
profil foto

bubububu

04 Tem 2011 17:42

Mesaj Gönder

redline demiş ki:

pek sanmıyorum, benzer modelde 3 büyük (1 milyon üyeyi aşmış) yabancı örnek var. birisi amazon destekli, diğerleri özel yatırımcı destekli. sonuçta kitap piyasasını canlandırma potansiyeli olan sistemler bunlar. ama burası türkiye tabi onu da hesaba katmak lazım. K?zg?n

taban tabana aynı olamaz
diğer sitenin marka niteliği taşıyabilecek özellikleri de aynı olamaz
hukukçu olarak söylemiştim saten bunu size daha önce de Smile

tabiki canlandırma amaçlı olmalı ama fikir hırsızlığı da korunmalı .  
profil foto

dudaklarim kilitli

04 Tem 2011 19:09

Mesaj Gönder

ayrıca site açılmıyor şuan .  
profil foto

dudaklarim kilitli

04 Tem 2011 19:10

Mesaj Gönder

ben de blog yaptım kitapseverler için, ne var Very Happy

http://kitapcikedisi.blogspot.com/

beni de okuyun beni de Very Happy Very Happy Very Happy  
profil foto

witchorexia nervosa

04 Tem 2011 20:23

Mesaj Gönder

dudaklarim kilitli demiş ki:

taban tabana aynı olamaz
diğer sitenin marka niteliği taşıyabilecek özellikleri de aynı olamaz
hukukçu olarak söylemiştim saten bunu size daha önce de Smile

tabiki canlandırma amaçlı olmalı ama fikir hırsızlığı da korunmalı .

zaten farklı kişiler tarafından geliştirilen sistemlerin taban tabana aynı olması imkansız, bundan yırttık Smile

"marka niteliği taşıyan özellik" olarak sanırım bir örneğe ihtiyacım var. ama internet sitelerinde böyle bir problem olduğunu düşünmüyorum, "takip et" özelliği koyduk şimdi twitter dava mı açacak?

bir kitabı "okudum" olarak işaretlemek veya ne olursa olsun, bir site özelliği bir özellikten öteye gitmez. bu durumda 1 milyon üyeyi geçmiş olan 3 yabancı kitap sitesinin çoktan davalardan havaya uçmuş olması gerekirdi.. aynı şekilde tüm arkadaşlık siteleri, aynı şekilde tüm paylaşım siteleri tek bir site olurdu ve dünya rezalet bir yer olurdu Smile  
profil foto

redline

07 Tem 2011 01:39

Mesaj Gönder

tehlikedesiniz demiyorum zaten
aşırı benzerlik söz konusu olması lazım
kaldıki ülkemizde bunun fikir hırsızlığı sayılması için tescilli olması gerekiyor

daha bugün 1 web tasarım sözleşmesi hazırladım misal. bahsi geçen sitenin tasarımcısı benim tasarımcım olsa korurdum di mi ? benim yazdığım sözleşmede tasarımı hazırlayıp teslim eden kişiyi deli koruyan maddeler var herhangi 1 ihlalde canlarını çıkarırım aynen böyle düşün ..

bir önceki sitenizin yapısı gerçekten çok benzerlik taşıyordu
bu tasarımla bir sorun yaşıyacağınızı hiç sanmıyorum ama ilerde sorun yaşamamak için telif haklarınızı sıkaya bağlayın derim. kontrol de ettim en alta tüm hakları saklıdır yazarak onunda ön korumasını yapmış bulunuyorsunuz. tebrikler Smile  
profil foto

dudaklarim kilitli

07 Tem 2011 20:09

Mesaj Gönder

sistemde quiz bölümleri yayına geçmiştir.  
profil foto

redline

15 Eyl 2011 10:28

Mesaj Gönder

Sayfa:  1 2   Sonraki