ahmed arif

Anasayfa  \  Forumlar  \  Okuma  \  ahmed arif

yıllar önce edebiyatcılar kendi aralarında altunızade bir futbol sahasında toplanıp maç yaparlarmış,ozamanın ünlü adam yayınlarının editörü memet fuat ise kaleci,cemal süreya bir gün ona "sana 5 penaltı atacağım ,eger 5i de gol olursa benim istediğimi ne olursa olsun yerine getireceksin" der - tabi memet fuat ise kaleciliğine aşırı güvenir- ,velhasıl 5 penaltıyı da gole çevirir cemal süreya,ertesi gün adam yayınlarına memet fuat'ın yanına gider ellerinde dosyalarla,"penaltıları gole çevirdim,bu elimdeki,arkadaşıma ait olan şiir dosyalarını yayına basıp,dedıklerımı yapmak artık sana kaldı"der,memet fuat ise aylardır basmaz,unutur,yine dile getirir cemal süreya"artık basacaksan bas memet şu şiirleri" der,yine basmaz memet fuat,lakin o şiirler yılllar sonra başka bir yayıncı tarafından basılır:
"hasretinden prangalar eskittim"  
profil foto

albert camus

26 Mar 2011 22:40

Mesaj Gönder

albert camus demiş ki:
yıllar önce edebiyatcılar kendi aralarında altunızade bir futbol sahasında toplanıp maç yaparlarmış,ozamanın ünlü adam yayınlarının editörü memet fuat ise kaleci,cemal süreya bir gün ona "sana 5 penaltı atacağım ,eger 5i de gol olursa benim istediğimi ne olursa olsun yerine getireceksin" der - tabi memet fuat ise kaleciliğine aşırı güvenir- ,velhasıl 5 penaltıyı da gole çevirir cemal süreya,ertesi gün adam yayınlarına memet fuat'ın yanına gider ellerinde dosyalarla,"penaltıları gole çevirdim,bu elimdeki,arkadaşıma ait olan şiir dosyalarını yayına basıp,dedıklerımı yapmak artık sana kaldı"der,memet fuat ise aylardır basmaz,unutur,yine dile getirir cemal süreya"artık basacaksan bas memet şu şiirleri" der,yine basmaz memet fuat,lakin o şiirler yılllar sonra başka bir yayıncı tarafından basılır:
"hasretinden prangalar eskittim"

inanılmaz.... çok etkılendım..

ama suda enteresan
ben bir editör olacam, cemal süreya gibi bir şair bana elınde basmam ıcın bı kaç klasor sıır getırecek ve goz ardı edıcem....

memet fuat bıraz tuhafmıs.  
profil foto

manevra

26 Mar 2011 22:55

Mesaj Gönder

manevra demiş ki:

inanılmaz.... çok etkılendım..

ama suda enteresan
ben bir editör olacam, cemal süreya gibi bir şair bana elınde basmam ıcın bı kaç klasor sıır getırecek ve goz ardı edıcem....

memet fuat bıraz tuhafmıs.

şu da olabilir,zamaninda adam yayinlari denen yayinevi,türk ve dünyayazininin her türüne dair olağanüstü eserleri basiyordu,kendinesine göre hiç taninmayan bir yazari basmak yayinevi acisidnan stratejik bir planlamadir,bu yuzden nde basmamiş olabilir,kaldiki memet fuat olağanüstü bir yayincidir,ee zaten nazimin uvey oğlu,aileden de gelen bir edebi gelenek de var,dedigim gibi yayinevinin stratejisel bi durumudur  
profil foto

albert camus

26 Mar 2011 23:21

Mesaj Gönder

stratejik bi hata yapmıslar : )
ayrıca verdıgın bılgıler ıcınde tesekkurler
bılmıyodum gercekten.  
profil foto

manevra

26 Mar 2011 23:27

Mesaj Gönder

manevra demiş ki:
stratejik bi hata yapmıslar : )
ayrıca verdıgın bılgıler ıcınde tesekkurler
bılmıyodum gercekten.

rica ederım arkadasım ne demek,
ayrıca bir kürt şair olarak türkçeyı bu kadar olağanüstü kullanmasını da gözardı etmeyelım lutfen,
her ıkı millet de veryansın durumda...  
profil foto

albert camus

26 Mar 2011 23:36

Mesaj Gönder

albert camus demiş ki:

rica ederım arkadasım ne demek,
ayrıca bir kürt şair olarak türkçeyı bu kadar olağanüstü kullanmasını da gözardı etmeyelım lutfen,
her ıkı millet de veryansın durumda...

kesinlikle katılıyorum.  
profil foto

manevra

26 Mar 2011 23:54

Mesaj Gönder

bir sey gibi sevdim seni..

bir sey gibi kötü...  
profil foto

manevra

27 Mar 2011 03:43

Mesaj Gönder