kürk mantolu madonna

Anasayfa  \  Forumlar  \  Okuma  \  kürk mantolu madonna

ee bu kadar beğenildiyse okuyayım bende
duruyor öyle rafta maviş maviş  
profil foto

olimbera

06 Ara 2011 23:54

Mesaj Gönder

kurk mantolu madonna idi benim aradigim : )  
profil foto

lonely shepherd

13 Şub 2012 00:27

Mesaj Gönder

raif bey...heeyyy gidi raif bey...

sabahattin ali sevenler için; 3 ocak'a kadar aşağıdaki sergi devam ediyor:

http://evvel.org/sabahattin-ali-sergisinden-goruntuler  
profil foto

sinagrit

20 Şub 2012 14:52

Mesaj Gönder

ah ahhh, parmaklarımın çevirdiği sayfalarının bile ayrı bir kokusu vardı. kendine has benzersiz halüsinatif bir koku yaratmıştı. sanırım buna sinemada atmosfer denir. kısacası miğrim, haşmetmeabım; bu eser, her zaman ve her şartta ruhumuzu güneşin amber sarısı ışıklarıyla aydınlatan bir kitaptır.  
profil foto

solzimer

22 Şub 2012 16:38

Mesaj Gönder

kitabı okumaya başlar başlamaz ağlamak geldi içimden sabahattin ali'nin o naif,asil cümleleri...  
profil foto

freogan

25 Şub 2012 21:36

Mesaj Gönder

sevdim seni topik.  
profil foto

drosera

14 Mar 2012 13:06

Mesaj Gönder

jass demiş ki:
yıllar önce okumuştum
icerigini unuttum :/
ara ara okumak lazım s. ali çok kaiiteli ve özel bir yazar,dam ,insan memleket sevdalısı ben her zaamn arada ourum k.m.kadını hiç unutmak istemem öyle bir hikayeyi nedense..  
profil foto

seyyahi

14 Mar 2012 13:10

Mesaj Gönder

kamatos demiş ki:

hikaye tanidik bir portreyle asik olan adam ahmedinin cemsid-i hursidine gonderme gibi geliyor bana her neys ekiniyorum kurk giyenleri
topik sevilmez mi ya bu topikjler yüzenden siteden ayrılamayan sevgilisnden ayrılanlar var:))  
profil foto

seyyahi

14 Mar 2012 13:13

Mesaj Gönder

~neva~ demiş ki:

bende bu kısmını cok sevmiştim ...

benim hayat felsefem oldu o derece..

ayrıca her sene tekrar okunması gerekir bu kitabın die düşünüorum
hiç bıkmam  
profil foto

dudaklarim kilitli

14 Mar 2012 16:07

Mesaj Gönder

ama ama bu benim en birinci sevdiğim kitap
eski üyeliğimdeki ismim maria puder Sad
ahh  
profil foto

Samantha Sweeting

15 Mar 2012 18:38

Mesaj Gönder

dudaklarim kilitli demiş ki:
"...hiçbir kuvvete dayanmadan beni sürükleyebilecek bir erkek..benden bir şey istemeden, bana hakim olmadan, beni tezlil etmeden beni sevecek ve yanımda yürüyecek bir erkek..yani hakikaten kuvvetli,tam bir erkek..şimdi anlıyor musunuz, sizi neden sevmiyorum?"

profil foto

Samantha Sweeting

15 Mar 2012 18:42

Mesaj Gönder

sabah yıldızı...2 nisan'da vizyona giriyor.

bu arada, filmin ismi şurdan geliyor; sabahattin ali'nin yüzü öyle aydınlıkmış ki, edremit'te geçen çocukluğunda bu lakapla çağrılırmış.  
profil foto

sinagrit

30 Mar 2012 16:21

Mesaj Gönder

geçen hafta aldım, bu akşam okumaya başlayacağım. yorumları okudukça hemen eve gidip, okumak istedim nedense Smile  
profil foto

tlin

14 May 2012 17:14

Mesaj Gönder

iz bırakan, başucu kitaplarından..
gerek dili, gerekse duyguyusla benim ve inanıyorum ki birçoğumuz için
bambaşka, çok özel bir roman..

ah raif efendi.. hayatımda olmasını istediğim kahraman?Smile
hele ki bu zamanda öyle birisinin varlığı zor, çok zor -ama keşke olsa.

"bir ruh ancak bir benzerini bulduğu zaman ve bize, bizim aklımıza hesaplarımıza danışmaya luzüm bile görmeden, meydana çıkıyordu ... biz ancak o zaman sahiden yaşamaya,
- ruhumuzla yaşamaya -başlıyorduk. o zaman bütün tereddütler, hicaplar bir tarafa bırakılıyor, ruhlar birbiriyle kucaklaşmak için, her şeyi çiğneyerek birbirine koşuyordu.

bütün çekingenliklerim yok olmuştu.

bu kadının karşısında her şeyimi ortaya dökmek, bütün iyi ve fena, kuvvetli ve zayıf taraflarımla, en küçük bir noktayı bile saklamadan, çırçıplak ruhumu onun önüne sermek için sabırsızlanıyordum.

ona söyleyecek ne kadar çok şeylerim vardı.. bunların, bütün ömrümce konuşsam bitmeyeceğini sanıyordum. çünkü bütün ömrümce susmuş, zihnimden geçen her şey için ; " adam sen de, söyleyip de ne olacak sanki? " demiştim.

eskiden her insan hakkında, hiç bir esasa dayanmadan, sırf mukavemet edilmez bir hissin, bir peşin hükmün tesiriyle nasıl : " bu beni anlamaz! " demişsem, bu sefer bu kadın için, gene hiçbir esasa dayanmadan, fakat o yanılmaz ilk hisse tabi olarak;

" işte bu beni anlar! " diyordum.. "

sabahattin ali  
profil foto

benvedunya

15 May 2012 23:47

Mesaj Gönder

sabahattin ali'nin en sevdiğim kitabı,
okuduğum en güzel kitap!  
profil foto

dungbeetle*

16 May 2012 00:27

Mesaj Gönder