kürk mantolu madonna

Anasayfa  \  Forumlar  \  Okuma  \  kürk mantolu madonna

her gün, daima öğleden sonra oraya gidiyor, koridorlardaki resimlere bakıyormuş gibi ağır ağır, fakat büyük bir sabırsızlıkla asıl hedefine varmak isteyen adımlarımı zorla zapt ederek geziniyor, rastgele gözüme çarpmış gibi önünde durduğum kürk mantolu madonna'yı seyre dalıyor, ta kapılar kapanıncaya kadar orada bekliyordum.' imi tutkular rehberimiz olur yaşam boyunca. kollarıyla bizi sarar. sorgulamadan peşlerinden gideriz ve hiç pişman olmayacağımızı biliriz. apıtlarında insanların görünmeyen yüzlerini ortaya çıkaran sabahattin ali, bu kitabında güçlü bir tutkunun resmini çiziyor. düzenin sildiği kişiliklere, yaşamın uçuculuğuna ve aşkın olanaksızlığına (?) dair, yanıtlanması zor sorular soruyor.  
profil foto

idealistkuzu

20 Oca 2011 21:43

Mesaj Gönder

okudum. güzeldi. ama bu kitabın hastası olanları daha anlayamadım. hatta o derece ki bi daha mı okusam diye düşünüyorum benim kaçırdığım bişeyler var galiba  
profil foto

Leche

20 Oca 2011 22:12

Mesaj Gönder

raflarda durdu çok. okuyorum dün başladım bakalım...  
profil foto

yerle yek sun

20 Oca 2011 22:24

Mesaj Gönder

raif efendi ve maria puder. seviyorum sizi.  
profil foto

emotion is dead

20 Oca 2011 22:44

Mesaj Gönder

yıllar önce okumuştum
icerigini unuttum :/  
profil foto

jass

20 Oca 2011 22:57

Mesaj Gönder

"şimdi aramızda noksan olan şeyin ne olduğunu biliyorum." dedi. "bu eksiklik sana değil, bana ait...bende inanmak noksanmış... beni bu kadar çok sevdiğine bir türlü inanmadığım için sana aşık olmadığımı zannediyormuşum... bunu şimdi anlıyorum. demek ki, insanlar benden inanmak kabiliyetini almışlar.... ama şimdi inanıyorum... sen beni inandırdın. seni seviyorum. deli gibi değil, gayet aklı başında olarak seviyorum... seni istiyorum...içimde müthiş bir arzu var... bir iyi olsam!  
profil foto

bonny

20 Oca 2011 22:59

Mesaj Gönder

yeniyetmeler yazsa memlekette olay olur, hemen uyarlanır filmi, dizisi çekilir...fakat sabahattin ali yazmış...malesef unutulmuş yazarlarmızdan, dönemin türkiyesinde kim vurduya giden yazdıklarıyla çağının ötesinde bir komunist...  
profil foto

NeRDe KaLmIStIK

21 Oca 2011 02:23

Mesaj Gönder

kürk mantolu madonnayı beğenenlere kuyucaklı yusuf'u da öneririm, iyi eğlenceler  
profil foto

NeRDe KaLmIStIK

21 Oca 2011 02:25

Mesaj Gönder

hala okumadım  
profil foto

tecrubeyle sabit

21 Oca 2011 10:45

Mesaj Gönder

" seni hiç böyle görmemiştim.. ne güzel ciddi olabiliyorsun "

' her ne olursa olsun ' diyen bi hikaye ve özellikle betimlemeleriyle enfes bi kitap.  
profil foto

marshy

21 Oca 2011 15:02

Mesaj Gönder

"insanlar birbirlerini tanımanın ne kadar güç olduğunu bildikleri için bu zahmetli işe teşebbüs etmektense, körler gibi rastgele dolaşmayı ve ancak çarpıştıkça birbirlerinin mevcudiyetinden haberdar olmayı tercih ediyorlar.
demıs ne de guzel demıs  
profil foto

Keysss

21 Oca 2011 16:41

Mesaj Gönder

tecrubeyle sabit demiş ki:
hala okumadım

en kısa zamanda başla Wink  
profil foto

idealistkuzu

22 Oca 2011 00:29

Mesaj Gönder

çekmeyin lan bunu. o kadar dokunuyor ki "lan" diyorum.  
profil foto

starling

22 Oca 2011 10:28

Mesaj Gönder

çok içten bi hikaye. askerdeyken psikolojimi düzelten bi kitap olduğu için ayrı bi seviyorum.  
profil foto

oh yes

24 Oca 2011 02:09

Mesaj Gönder

kitaba ilk başladığımda raif efendi'nin hayatı yaprak dökümü gibi bişey olucak sanmıştım Smile okuduğum her an fikirlerimi değiştiren bi kitap oldu sevip sevmediğime tam karar veremedim ta ki son 2 sayfaya kadar!ahh raif demek istiyorum...  
profil foto

placebo

28 Oca 2011 18:15

Mesaj Gönder

Sayfa:  1 2 3 4   Sonraki