karnabahar

Anasayfa  \  Forumlar  \  Gurme  \  karnabahar
 
?
  severim
  sevmem
| Sonuçlar


fosfat ve potasyum ihtiva eden ve içeriğinde, kadınları göğüs kanserine karşı koruyan 'indol-3 karbonal' bulunan karnabaharın, lahanadaki besin değerinin çoğuna sahip olduğunu bildiren uzmanlar, "karnabahar çiçek olduğu için, bol bol fosfor ve vitaminleri, cinsiyet hormonu, bol e vitamini ve protein içerir. bu maddeleri ile cinsel gücü arttırır, buna bağı olarak kalp rahatsızlıklarını da giderir. sinirleri ve beyni iyi çalıştırır, onların yıpranmasını önler" diyorlar.

haşlayarak yemek yap
beşamel sosla fırına ver
kızart
karnıbahar köftesi yap

herr türlüsünü severim

değişik tarifler için buyursunlar...





siftah topicle başlasın efenim, buyrun karnabahar köftesi



malzemeler: ( 4 kişilik)

1/2 adet orta boy karnabahar
1/2 çay bardağı pirinç (1/2 çay bardağı suda haşlayın)
5-6 dal taze soğan ya da 1 orta boy kuru soğan (ince doğranmış)
50 gr rendelenmiş kaşar peyniri
5-6 yemek kaşığı un
maydanoz,dereotu
tuz, karabiber, kimyon, yenibahar ve pulbiber
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı sıvıyağ (kızartmak için)

hazırlanışı:

1/2 çay bardağı pirinci, 1/2 çay bardağı suda, suyunu tamamen çekene kadar haşlayın.
karnabaharı küçük parçalara ayırıp, tuzlu suda haşlayın, suyunu süzüp çatalla ezin.
soğanları ,maydanozu ve dereotunu küçük küçük doğrayın, baharatları ilave edin, peyniri ve unu ekleyin, ezilmis karnabaharların suyunu elinizle sıkıp, onları da ekleyin ve bütün malzemeyi iyice karıştırın.
en son yumurtayı kırıp hamuru sulandırmamak icin hafifçe tekrar karıştırın.
karışımın üzerini örterek 30 dakika buzdolabında bekletin. elinizi biraz yağlayarak hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yassı köfteler hazırlayın (üzerlerinden hafifçe bastırarak biraz yassılaştırın) ve kızmış yağda önlü arkalı kızartın.
kağıt havlu üzerine çıkartıp, fazla yağını alın.

istenirse yoğut sos ile servis edilebilir. yoğurda dövülmüs sarımsak ekleyin. dereotunu ince kıyıp ilave edin ve hepsini karıştırın. köftelerin üzerine yoğurt sosundan dökün, pulbiber serpiştirerek servis yapın.

yarasın  

Piizci

13 Ara 2012 15:58

Mesaj Gönder

adını hep yanlıs bılmısım Sad  

knoxville

13 Ara 2012 16:00

Mesaj Gönder

güzele benziyor  

UKS

13 Ara 2012 16:00

Mesaj Gönder

severim beşemel soslu da güzel gider  

karsinin taksisi

13 Ara 2012 16:01

Mesaj Gönder

askerde karnabahar ve havuç kızartmasını azıcık sarımsak katılmış yoğurtla servis ederlerdi
en sevdiim yemek olurdu, yemeyenlerinkileri de ben yerdim o derece  

Piizci

13 Ara 2012 16:03

Mesaj Gönder

askerdeki olaydan sonra bende de bir uyanış oldu piizci,bizim evde sağlıklı olsun diye sadece haşlama üstüne zeytinyağı konur yenirdi. üstüne sarmısaklı yoğurt ekledim,dehşet oldu tavsiye ederim. zaten rakı mezesi olarak da satılıyor kimi meyhanelerde. hatta üstüne mantı sosu bile döküyorlar,sağlıklı olsun diyenler sırf kırmızı biberle de yetinebilir. en sevdiğim yemeklerden biri.

 
fotoğrafı yok

B e r k e

13 Ara 2012 16:10

Mesaj Gönder

ben karnabahar olduğunu biliyordum +rep Wink  

karsinin taksisi

13 Ara 2012 16:10

Mesaj Gönder

çok severim
her türlü yerim.  
fotoğrafı yok

fullia

13 Ara 2012 16:13

Mesaj Gönder

ısmarlıyım mı Confused  

karsinin taksisi

13 Ara 2012 16:16

Mesaj Gönder

küçükken ağaç yemeği diyordum karnabahara Surprised  
fotoğrafı yok

saralondee

13 Ara 2012 16:25

Mesaj Gönder

her türlüsünü yerim..
çiğ getir onu bile denerim limonla falan.  

muhterem

13 Ara 2012 16:27

Mesaj Gönder

attığım post trrk gibi sayfa başı olmasa iyiydi Confused

sarımsaklı yoğurtla kızartmasını severiz  
fotoğrafı yok

saralondee

13 Ara 2012 16:27

Mesaj Gönder

geçen pazar yaptım : ))  

MidnighT SuN

13 Ara 2012 16:29

Mesaj Gönder

aslında ben de sevmem Confused  

karsinin taksisi

13 Ara 2012 16:30

Mesaj Gönder

taksi adresi bulacak ama dur bakalım Very Happy  
fotoğrafı yok

B e r k e

13 Ara 2012 16:32

Mesaj Gönder




Sayfa:  1 2 3 4 5 6 7 8 9   Sonraki