evde aromalı zeytinyağı hazırlama tekniği

Anasayfa  \  Forumlar  \  Gurme  \  evde aromalı zeytinyağı hazırlama tekniği

saf zeytin yağının içine biberiye, fesleğen, frenk soğanı, sarımsak, nane veya kekik türevleri konulabiliyor. ben ydışındaın fesleğenli aldım ve bitti. Crying or Very sad benzer birşeyi evde yapmak istiyorum. internette şöyle bir bakındım. verilen tarifler 5 gün içerisinde tüketilmelidir diyor çünkü taze otlardan yapılıyor. kimi yağ ısıtıyor kimi taze otlarla yağı blenderdan geçiriyor

bu tür otların tadını zeytinyağa geçirebilecek ve nihai ürünündaha uzun ömürlü olmasını sağlayacak yöntemler var mıdır? örneğin 3 ay vs. otları kuru haliyle kullansak, tadını yağa geçirmek için ne yapmak lazımdır?

umarım bilen biri çıkar Surprised  
profil foto

freeze bee

09 Şub 2012 04:12

Mesaj Gönder

hakkat zor soru, bilene saygı ve sevgilerimi sunuyorum.
şayet bu soruna cevap veren bir hatun cıkarsa, direk evlenme teklif ediyorum.  
profil foto

ucan kafa

09 Şub 2012 04:15

Mesaj Gönder

öncelikle bulursan taş baskı soğuk sıkım derlerzeytinyağı bulmanı tavsiye ederim. ikincisi taze ot kullanabilirsin ama tabi bunu 15 litrelik yağa yapmak yerine azar azar yapman daha iyi olacaktır. öncelikle bir cam şişe edin ( 1 litre uygundur mesela ) buna eklediğin yağın içine 2 ya da 3 tutam istediğin otu koy koyu renkli bir bez ile şişeyi sıkıca sar serin, nemsiz, güneş almayan bir yerde 8 ile 10 gün arası beklet. ya da dışarıdan takviye yapabilirsin o da yiyeceğin zamana göre kayık bir tabakta dışarıdan otları ince ince kıyarak içine katmak olabilir...  
profil foto

cakma ninca

09 Şub 2012 04:24

Mesaj Gönder

evlenme teklıfı gelır dıye suan yazmak ıstemıyorum Confused  
profil foto

PERFECTSMILE

09 Şub 2012 04:26

Mesaj Gönder

taze otları ınce ınce kıy yağa at bır guzel küflensin =)

hiçbir zmn taze otlar direkt olarak kullanılmaz bu iş için  
profil foto

PERFECTSMILE

09 Şub 2012 04:26

Mesaj Gönder

perfectsmile demiş ki:
taze otları ınce ınce kıy yağa at bır guzel küflensin =)

bütün yağın içine atmayacak. kayık tabağa kullanacağı kadar yağı koyduktan sonra üzerine serpecek, ayrıca rahmetli babannem şişeye koyup 10 gün sakladıktan sonra rakı sofrasında sabah kahvaltısında kullanırdı gayette güzel oluyor. Confused  
profil foto

cakma ninca

09 Şub 2012 04:34

Mesaj Gönder

tazesini uzun süre saklama yöntemi olarak karışımı kbuzluğa atma önern bir türk vatandaşı olmuş. fakat taze otlar buzluğa girip yeniden çözüldüğünde bir yavşama durumu söz konusu oluyor.

@cakma ninca 10 gün sakladığı şeyi ne kadar zamanda tüketiyordu. çünkü her site gıda zehirlenmesine dikkat diyor.

aceba şey bir yöntem olabilir mi? taze otları blendırdan geçirmeden msela havanda dövip yağa ekleyip, yağı biraz ısıtıp 2 gün filan karanlıkta bekletip sonra da süzmek. bunu bi denemek lazım.  
profil foto

freeze bee

09 Şub 2012 04:48

Mesaj Gönder

iyice döv otları mixerdan geçir toz halini alsın
yağa at
şişele
olmazmı acaba
attım şuan  
profil foto

elmanderinbacisi

09 Şub 2012 04:55

Mesaj Gönder

freeze bee demiş ki:
tazesini uzun süre saklama yöntemi olarak karışımı kbuzluğa atma önern bir türk vatandaşı olmuş. fakat taze otlar buzluğa girip yeniden çözüldüğünde bir yavşama durumu söz konusu oluyor.

@cakma ninca 10 gün sakladığı şeyi ne kadar zamanda tüketiyordu. çünkü her site gıda zehirlenmesine dikkat diyor.

aceba şey bir yöntem olabilir mi? taze otları blendırdan geçirmeden msela havanda dövip yağa ekleyip, yağı biraz ısıtıp 2 gün filan karanlıkta bekletip sonra da süzmek. bunu bi denemek lazım.

ha evet özür dilerim onu belirtmeyi unuttum... bizde 1 litre zeytinyağı maksimum bir hafta da biterdi... bu arada şunu da belirteyim. benim aklımda hep taze ot olarak kaldı. bir de biz hep taş ezme zeytinyağı kullanırdık bahçeden gelirdi... belki onunda bir etkeni vardır. diğer arkadaşlar gibi ukalalık yapamıyorum kusura bakma sadece bildiğim bir durumu söyledim. ama şundan eminim 11 kuzen babam, halam, ablam, amcalarım hala yaşıyoruz çok şükür bir zehirlenme olayımız olmadı. ama tabi bilimsel olarak birşey diyemem risk var mıdır rahmetlinin yaptığı sağlıklı mıdır bilmiyorum..  
profil foto

cakma ninca

09 Şub 2012 05:01

Mesaj Gönder

çok acelesi yoksa ben sabah anneme sorarım kendisi gıda mühendisi değil fakat otlardan ve zeytinyağından iyi anlar giritlilik tecrübesi : )  
profil foto

cakma ninca

09 Şub 2012 05:03

Mesaj Gönder

en basit yontem... istedigin otlari al kurut. zeytinyagini elini degdiginde yakmayacak kadar ısıt. kurutulmus otlari aramolarını dısarı verecek ama yanmayacak kadar kavur. ikisini hava almayan bir kapta beklet. 10 gun sonra tuketime hazir olur. bu yontemle iki ay aromaları bozulmadan saklayabilirsin. ben bunu kurutulmuş chilli biberi ve kekikle yapıyorum. hic 2 aydan fazla dayanmıyor, hemencecik yenip bitiyor zaten Smile  
profil foto

Lael

09 Şub 2012 06:02

Mesaj Gönder

yapamam ben
yapana saygı duyarım
öperim  
profil foto

jass

09 Şub 2012 08:52

Mesaj Gönder

bu is adama hayvan gibi yag yedirir uzak durmali Smile  
profil foto

Yuri Boyka

09 Şub 2012 09:46

Mesaj Gönder

herhangi bir cunda-ayvalık restaurantında bunu güzelce tarif ederler bence
farklı öneriler arasından yanlış seçim yapıp mortingen strasse olmaya değmez Very Happy  
profil foto

B e r k e

09 Şub 2012 10:11

Mesaj Gönder

perfectsmile demiş ki:
evlenme teklıfı gelır dıye suan yazmak ıstemıyorum Confused

ben edebilirim

asdfsddfsd  
profil foto

dn

09 Şub 2012 10:50

Mesaj Gönder