patlamış mısır

Anasayfa  \  Forumlar  \  Gurme  \  patlamış mısır

yaptığımız şahane patlamış mısır keyfinden sonra bakayım dedim bu konuyla ilgili bir topic var mı ? ama bulamadım sorumlu bir yuzır olarak topic i açayım dedim Kahkaha

patlamış mısır ı patlatırken tuz ve yağ ın yanında 1 çay kaşığı da pul biber attık macera olsun diye : )) sonuç süper acılı patlamış mısır hizmetinizde, deneyin : )))

bilim adamları, patlamış mısırda yüksek miktarda antioksidan madde bulunduğunu tespit etti.

daily mail gazetesinin haberine göre, abd’de yapılan araştırmada, patlamış mısırın içinde meyve ve sebzelerde bol miktarda bulunan “polyphenol” antioksidan maddesine rastlandı. bu madde kalp hastalıkları, kanser ve diğer hastalıklarla mücadeleye, vücudun direncini artırması açısından yardımcı olmasıyla biliniyor.

araştırmayı yapan grubun başkanı, pennsylvania’daki scranton üniversitesi’nden kimyager doktor vinson, patlamış mısırın içinde yüksek seviyelerde polyphenola rastlamalarına çok şaşırdıklarını, bunun nedeninin de büyük olasılıkla bu yiyeceğin işlem görmemiş olmasından kaynaklandığını ifade etti.

ama şöyle de bir durum varmış, aradım ve buldum;

süpermarketlerde bulunan patlatmalık tüm mısır paketlerinin üzerinde menşei arjantin yazıyor. biliyoruz ki arjantin’in bitkisel üretiminin %75′i genetiği değiştirilmiş tohumlarla gerçekleşmekte ve mısır ekim alanlarının % 84’ünde genetiği değiştirilmiş tohumla üretim yapılmaktadır. arjantin’ in gdo’suz olarak ürettiği % 16’ lık kısmı türkiye’ ye gönderdiğini ummak saflık olur.

kalite için genetiğiyle oynaniyormuş

tübitak’ta mısırların gdo’lu olduğuna dair analizlerin de yapılmış olduğuna dair iddialar var. bu analizlere göre mısırların aynı büyüklük ve kalitede olabilmesi için genetiği ile oynanıyormuş. ağustos ayında yayınlanan resmi gazete’ye göre 26 eylül’den itibaren gdo’lu ürünleri etiketinden görmek ve istemiyorsak tüketmemek hakkımız var. ancak şu anda marketlerde bulunan mısırlar bu geçiş sürecinde gdo’ lu olabiliyor.”
özellikle çocukların severek yediği patlamış mısırların yatay gen transferi, gdo kökenli yiyecek alerjileri, gdo geliştirmede kullanılan işaret genleri ve antibiyotiklere direncin artması, gdo’ lardan elde edilen gıdalardaki toksin birikimi, gdo’ larda ve tüketicilerdeki metabolizma değişikleri gibi insan sağlığına olumsuz etkileri olmasının muhtemel olduğu bildiriliyor.

hangi misirlar gdo'lu?

söz konusu açıklama yerinde bir açıklama ancak gdo'lu olan mısırlar sadece patlamış mısırlar değil. piyadaki mısırların yüzde 99'u gdo'ludur. üstelik ülkemizde amerika kıtasından ithal edilen mısırlardan mısır unu, musur şurubu, glikoz, früktuz gibi tatlantırıcılar ile mısırözü yağı elde edilmektedir. yani tıpkı soya ve kanolada olduğu gibi özetle mısır içeren her şeyden uzak durmak gerekiyor.  
profil foto

Magie Noire

17 Oca 2011 23:49

Mesaj Gönder

pıtpıt  
profil foto

do le vakitasyon

18 Oca 2011 00:02

Mesaj Gönder

sinir bozucu dişime yapışıyor ama başladınmı bırakmak zor Cool  
profil foto

cylmz

18 Oca 2011 00:12

Mesaj Gönder

yahu amacın imrendirmekmi soğutmakmı anlamadım  
profil foto

Someoneelse

18 Oca 2011 00:13

Mesaj Gönder

çerezza pop corn'u başarılı buluyorum  
profil foto

minicupcake

18 Oca 2011 00:14

Mesaj Gönder

"hangi mısırlar gdolu "

Kahkaha  
profil foto

PERFECTSMILE

18 Oca 2011 00:14

Mesaj Gönder

kaynamışını tercih ederim.  
profil foto

Emreciksin

18 Oca 2011 00:16

Mesaj Gönder

mısırların gdo su ve ham madde olarak kullanımları için "food inc" izleyiniz

çok başarılı bulduğum bir belgesel ....

tahmin etmeyeceğiniz şeylerin bile hammaddesi mısırdan elde edılen bir şurup  
profil foto

PERFECTSMILE

18 Oca 2011 00:17

Mesaj Gönder

bayılırım Neutral  
profil foto

Full Time Witch

18 Oca 2011 00:18

Mesaj Gönder

acılısını yaparım bazende pudra şekerlisni Very Happy  
profil foto

relaksus

18 Oca 2011 00:20

Mesaj Gönder

bide mısırları kendim yetişdiririm Very Happy  
profil foto

relaksus

18 Oca 2011 00:23

Mesaj Gönder

bende pişmanlık duygusu yaratır yedikten sonra, yıllarını recime adamış insanlar anlar...  
profil foto

jezzebel

18 Oca 2011 00:26

Mesaj Gönder

gola ile gayet güzel gider  
profil foto

Off the Record

18 Oca 2011 00:38

Mesaj Gönder

ex erkek arkadaşım her akşam bi paket almadan almadan ewe gitmediği için bi ara baya bi dadanmıştık bagımlılık yapıyo meret yaa Smile  

m312w3

18 Oca 2011 00:39

Mesaj Gönder

patlatırım  
profil foto

MaC Kennyz

18 Oca 2011 00:41

Mesaj Gönder

Sayfa:  1 2 3 4 5 6 7 8 9   Sonraki