karides güveç

Anasayfa  \  Forumlar  \  Gurme  \  karides güveç
 
?
  bayılırım
  hiç sevmem
  çok severim evde de pişirmeyi deneyeyim
  ıyk o ne be böcek mi yionuz siz?
| Sonuçlar


önce karidesleri hiç yağ eklemeden biraz sirke ile teflon tavada suyunu verene kadar pişiriyoruz. karidesler beyaz hale gelince ateşten alıp, suyunu döküyoruz.

soğanı ve ince doğranmış sivri biberleri biraz yağ ile kavurup, çok az salçayı da ekleyerek bir harç yapıyoruz. içine ince doğranmış mantarları, küp kesilmiş domatesi de ekleyerek mantarlar yumuşayıp küçülene kadar pişiriyoruz. sonra karideslerle bu harcı buluşturup, baharatlarını da ekleyerek suyunu çok az çekene kadar pişirmeye devam ediyoruz.

ateşten alıp, güveç kabına bu harcı yerleştiriyoruz, üzerine parça parça tereyağı koyup fırına veriyoruz. yaklaşık 40-50 dakika süreyle 180-200 derece arası pişmeye bırakıyoruz. dileyen kaşar ekleyebilir, kaşar rendesi eklenirse de hafifçe kızarana kadar pişiriliyor.


not: foto temsilidir, daha iyisini bulamadım
not2: aşeriyorum desem yeridir Shocked



edit: dileyen hiç domates biber karıştırmadan pul biber ve mantarlıda yapabilir, o da enfes olur Hass  

En son Piizci tarafından 01 Kas 2010 10:36 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

Piizci

06 Eyl 2010 15:33

Mesaj Gönder

iftar öncesi bombalar patlıyor Neutral  

Irriducibili

06 Eyl 2010 15:34

Mesaj Gönder

dondurulmus karıdes kullancaksanız
buzu erısın yeter
guvec ın suyunu cekerek mıs hale gelır sırkeye gerek yok babında Smile  

Bosix

06 Eyl 2010 15:37

Mesaj Gönder

karidesin içindeki deniz suyunu atmak için 3 dkka haşlamak yeterli kanımca...
sonra at çiğden bütün malzemeyi güvece  

jezzebel

06 Eyl 2010 15:38

Mesaj Gönder

ısı açısından ufak güveç daha ii oluyor ayrıca jombo karidesten değil de minik karidesten yapınca daha bi güzel oluyor  

83809

06 Eyl 2010 15:40

Mesaj Gönder

kesinlikle karidese yazık etmek diyorum buna sadece .

gerçek tarifi çok daha basit ve net olmalıdır.  

SAMPLER

06 Eyl 2010 15:43

Mesaj Gönder

allahim yaaa aksam aksam midem isyan ediyor sanirim keskek sonrasi karides guvec..
bi de izgara balik koyaydi birileri..
hatta zeytinyaglilar ve raki..  

SteRiL DeNyo

06 Eyl 2010 15:47

Mesaj Gönder

olsaydıda yeseydik ya Sad anadolu kavağı tarafında bunu çok güzel yapıyorlar Smile  

Fidan

06 Eyl 2010 15:47

Mesaj Gönder

Embarassed Embarassed Embarassed

 

foxx

06 Eyl 2010 15:48

Mesaj Gönder

koçonun üstüne tanımam  

SupeR SkunK

06 Eyl 2010 15:51

Mesaj Gönder

karides gerçekten cok lezzetli.  

Emreciksin

06 Eyl 2010 15:55

Mesaj Gönder

tereyağı içine hafif sarımsak konularak kızdırılır.

karidesler 5-6 dakika kaynar suyla haşlandıktan sonra tavaya ilave edilir.

3-4 dakika tavada tutulurlarken son 20 saniyede eklenecek biraz pul ya da kırmızı biber ile son haline getirilir.

işte o karidestir. enfestir. kendini domates ya da orman kebabı sanmayan karides.  

SAMPLER

06 Eyl 2010 15:55

Mesaj Gönder

sampler demiş ki:
tereyağı içine hafif sarımsak konularak kızdırılır.

karidesler 5-6 dakika kaynar suyla haşlandıktan sonra tavaya ilave edilir.

3-4 dakika tavada tutulurlarken son 20 saniyede eklenecek biraz pul ya da kırmızı biber ile son haline getirilir.

işte o karidestir. enfestir. kendini domates ya da orman kebabı sanmayan karides.


ince kıyılmış maydonoz bol limon offf diorum  

Emreciksin

06 Eyl 2010 15:56

Mesaj Gönder

bayılırım 91% [ 11 ]

böle kaşarlı mantarlı bi yaparımki 7 sülale parmaklarını yer Cool
 

MidnighT SuN

06 Eyl 2010 15:56

Mesaj Gönder

karides saf bir lezzettir.

onu domatesi biber ve salça gibi şeylerin tatları arasına gizlemek haksızlık olur bence.

mesela tereyağı ve sarımsak daha karidesi koymadan karides gibi kokar. enfes bir "yükseltici" olacaktır lezzet açısından.

ama kaşar, mantar, domates, biber ? bunlar kendi lezzetlerini katarlar ve menemen ruhu aşılarlar karidese.  

SAMPLER

06 Eyl 2010 15:58

Mesaj Gönder




Sayfa:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17   Sonraki