kazakça bilen birileri elinde materyal var ise ya da nerden bulurum bu dil için gerekli materyalleri ?
ahmet yesevi üniversitesinde okuorum dönem boyunca yattım şimdi kazakça sınavları geldi şekillerden bişey anlamıyorum bunun kolay bi yöntemini bilen birileri varsa
kiril alfabesi sanırım kullanılan bunu öğrenmenin kolay bi yolu falan ? valla süper olur yahu
En son WoLqUe tarafından 18 Ara 2010 23:52 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
ahmet yesevi üniversitesinde okuorum dönem boyunca yattım şimdi kazakça sınavları geldi şekillerden bişey anlamıyorum bunun kolay bi yöntemini bilen birileri varsa
kiril alfabesi sanırım kullanılan bunu öğrenmenin kolay bi yolu falan ? valla süper olur yahu
| mxm demiş ki: |
| kiril alfabesii ruslar bulgarlar ve sırplar kullanır
rusça bilen birisi bu konuda en azından okunuslar ile ilgili yardımcı olabilir |
En son WoLqUe tarafından 18 Ara 2010 23:52 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
hahah ben denedim öğrenmeyi biraz sonra vazgeçtim. beden diliyle anlaşmaya devam edicem bu kazakistan'da
böyle bir dil yok
böyle bir dil yok
| minor demiş ki: |
| hahah ben denedim öğrenmeyi biraz sonra vazgeçtim. beden diliyle anlaşmaya devam edicem bu kazakistan'da böyle bir dil yok |
kiril alfabesini çözmek için baya uğraşman lazım. ben burda marketlerde falan yazılanları çözecek kadar öğrendim.
mesela
pamctop = ramstore
kazakça ders vol.1
mesela
pamctop = ramstore
kazakça ders vol.1
böyle birşey buldum aynı mıdır bunlar ? kazakçada falan işe yarar mı bu ¿
| shiny demiş ki: |
| çok geç kalmışsın sanki |
| shiny demiş ki: |
|
o zaman çok geç kalmamışsın 2 haftada öğrenirsin , arkadaşın yok mu hiç |
varsada ben bilmiyorum
evet alfebe aynı galiba. sadece söyleniş şekilleri farklı herhalde.
yazılışlarından hiçbir şey anlamyorum ben. harfler çok abuk sabuk.
p harfi ingilizcedeki r'ye karşılık geliyormuş. küçük r gibi olan da g'ye sanırım. çözmek için baya uğraşman lazım üstünde.
yazılışlarından hiçbir şey anlamyorum ben. harfler çok abuk sabuk.
p harfi ingilizcedeki r'ye karşılık geliyormuş. küçük r gibi olan da g'ye sanırım. çözmek için baya uğraşman lazım üstünde.
| minor demiş ki: |
| evet alfebe aynı galiba. sadece söyleniş şekilleri farklı herhalde.
yazılışlarından hiçbir şey anlamyorum ben. harfler çok abuk sabuk. p harfi ingilizcedeki r'ye karşılık geliyormuş. küçük r gibi olan da g'ye sanırım. çözmek için baya uğraşman lazım üstünde. |
araba ------ kazakcası
sandal----- kazakcası
çiçek------ kazakcası
kaplumbağa--------kazakcası
falan karşılarında kazakçaları yazsa ben görsel olarak kaparım gibime gelio mevzuyu
var mıdır bööle bişiler ? sözlük gibi ama günlük kelimeleri yazan falan
başlığı değiştiriyim bari rusça bilen yardım edebiliyorsa
araba - maşina
çiçek - svetok galiba rusçada tabi ama yakındır heralde
yazılışlarını uğraştırma kiril sonuçta
yazıldığı gibi okunduğundan kolay aslında ama kiril alfabeesiyle yazıldığından onu okumak zor
çiçek - svetok galiba rusçada tabi ama yakındır heralde
adamların alfabe harbi fantastik.
ben krill alfabesini buradan öğrendim: http://masterrussian.com/russian_alphabet.shtml bir de let's learn russian diye bir set var; warez sitelerde falan da rastlanabiliyor. 2 haftada en iyi onla öğrenirsin.
var mı kazakça bilen ¿
2 metin çevirttircem mümkünse