araba akusu sarj ile ilgili sorum var

Anasayfa  \  Forumlar  \  Seri ilanlar  \  araba akusu sarj ile ilgili sorum var

aku eski ise ve cok bitikse şard edemiyor olabilir. bi ölçtür araç çalışırken aku başlarında kac volt var diye 13 -14 volt arasında ise sıkıntı yok sarj ediyor. 12 -13 arasında ise veya daha düşük akü ya fena halde bitik cok enerji cekiyor içeri yada altarnatör görevini yerine getirmiyordur. bunu denemek için bir arkadaşının aküsünü bagla araca dolu olduna emin oldugun o şekilde ölç deger 13 lü ise akü gidik gene 11 12 flnsa alternatör sorunludur.  
profil foto

tmy

19 Şub 2012 15:52

Mesaj Gönder

akü zayıfsa 30 gün çalışmadan durursa iyice biter yeni akü vaktin gelmiş olabilir.  
profil foto

TYFNYMZ

19 Şub 2012 15:55

Mesaj Gönder

akünün şarj sonrası istenilen gerilim değeri vermesi de yeterli değildir. şimdi ayrıntısına girmeyeceğim bir çok akü plakası problemi doğmuş olabilir. en sağlam yapılacak şey, bir akü test cihazı ile akünün kontrol ettirilmesidir (midtronics marka tercih sebebidir, yetkili servislerde bulunur). yapılan kısa test sonrası akü sağlığı yetersiz çıkıyorsa değişim mutlak gereklidir.  
profil foto

skynyrd

19 Şub 2012 16:44

Mesaj Gönder

chirkhin demiş ki:

aynen...

bu arada seri ilanlara bu topic'i açıp, 200 mesaj sınırına takıldığının farkında olup, ondan sonra da laf edenlere "miymiy etmeyin" demek herhalde yüzsüzlüğün kitabının yeniden yazılması oluyor Kahkaha

yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış... bu da o hesap Kahkaha

yok soyle oluyor 2004 yilindan beri uyeyim ama iste bos konusanlar yuzunden sinirlerime sahip cikamiyorum bende bos bulunuyorum sonra benim uyeligim siliniveriyor mesajlarim sifirlaniyor yeniden uyelik aliyorum vs sen yokken biz vardik yani rahat ol  
profil foto

mixled

19 Şub 2012 19:06

Mesaj Gönder

mixled demiş ki:

yok soyle oluyor 2004 yilindan beri uyeyim ama iste bos konusanlar yuzunden sinirlerime sahip cikamiyorum bende bos bulunuyorum sonra benim uyeligim siliniveriyor mesajlarim sifirlaniyor yeniden uyelik aliyorum vs sen yokken biz vardik yani rahat ol

aferin... tebrik ederim... hatta senin zamanında buralar dutluktu muhtemelen...

bütün bunlara rağmen, taaaa 2004'den beri burada olmana rağmen, sitenin kurallarını hiçe saymışsın, bi de hala bıdı bıdı ediyorsun...

sitenin eskilerinin kurallara saygısı yokken, yenilerinden kurallara saygı ve tıpkı senin de başına bir çok kere geldiğini belirttiğin şekilde insanları sinir eden konuşmalar yapmamasını nasıl bekleyebiliriz... di mi ama...

neyse... sorununa gelince, ben bugüne kadar şarj problemi yaşayıp da sonradan düzelen bir akü görmedim hayatımda... o yüzden en temizi yeni bi akü alman olacaktır...  
profil foto

chirkhin

19 Şub 2012 19:47

Mesaj Gönder

Sayfa:   Önceki  1 2 3