merhaba arkadaşlar,
3 kasım tarihinde almış olduğum iphone 3gs-8gb model telefonum 2 gün sonra home tuşu bozuldu ve 9 kasım tarihinde (bayram bitimi) darty'e gidip telefonu geri almalarını istedim ancak kabul etmediler. darty'de çalışan ilgili arkadaş internetten almadığım için iade alamayacaklarını söyledi ve teleservice isimli iphone servisine durumu ileteceklerini belirttiler.
bana hemen yeni bir iphone verileceği garantisi verildi ve şu an 31 aralik. darty müşteri hizmetleri tabi veriyoruz bugün yarın diyor. teleservice yurtdışından kargo bekliyormuş hesapta.
sokakta herhangi bir mağazadan bu telefonu alsaydım herhalde adam telefonu götürdüğüm gibi değiştirirdi. tükoder'i aradım ve normal şartlar altında ilk hafta içerisinde olması nedeniyle kesinlikle paramı geri vermeleri gerektiğini öğrendim. darty ve %100 müşteri memnuniyeti ilk 3 gün telefonda arıza çıkana kadarmış. sürekli servise suç atıp duruyorlar...
2 hafta önce tükoder vasıtasıyla bir ihtar yazısı yolladım ve bu haftada kaymakamlığa gidip tüketici hakem heyetine başvurdum.tüketici hakem heyetinde 20 şubata gün verdiler.
katıldığım bütün forumlara yazıyorum ki insanlar bilgilensinler diye düşünüyorum.
3 kasım tarihinde almış olduğum iphone 3gs-8gb model telefonum 2 gün sonra home tuşu bozuldu ve 9 kasım tarihinde (bayram bitimi) darty'e gidip telefonu geri almalarını istedim ancak kabul etmediler. darty'de çalışan ilgili arkadaş internetten almadığım için iade alamayacaklarını söyledi ve teleservice isimli iphone servisine durumu ileteceklerini belirttiler.
bana hemen yeni bir iphone verileceği garantisi verildi ve şu an 31 aralik. darty müşteri hizmetleri tabi veriyoruz bugün yarın diyor. teleservice yurtdışından kargo bekliyormuş hesapta.
sokakta herhangi bir mağazadan bu telefonu alsaydım herhalde adam telefonu götürdüğüm gibi değiştirirdi. tükoder'i aradım ve normal şartlar altında ilk hafta içerisinde olması nedeniyle kesinlikle paramı geri vermeleri gerektiğini öğrendim. darty ve %100 müşteri memnuniyeti ilk 3 gün telefonda arıza çıkana kadarmış. sürekli servise suç atıp duruyorlar...
2 hafta önce tükoder vasıtasıyla bir ihtar yazısı yolladım ve bu haftada kaymakamlığa gidip tüketici hakem heyetine başvurdum.tüketici hakem heyetinde 20 şubata gün verdiler.
katıldığım bütün forumlara yazıyorum ki insanlar bilgilensinler diye düşünüyorum.
kayıtsız koşulsuz iade almak zorundalar fatura ile 15 gün içersinde geri giderseniz.
çıngar çıkarsaydın kalabalık bi saatinde en etkili yöntem o
migrostan tablet pc almıstım ertesi gün bişi uydurup geri iade ettim sormadılar bile. direk paramı verdiler.
her hangi bir telefonu nereden alırsan al, cihaz üretici garantisi altındadır. yani satıcı sadece satmakla yükümlüdür. değişim kararı veremez.. (satıcın tanıdık değilse tabi.. yoksa cihazını değiştirir, bütün prosedürlerle kendisi uğraşmak durumunda kalır..)
yani almış olduğun i-phone türkiye yetkili servisleri kvk, genpa ve teleservice tarafından tamir ediliyor ya da değiştiriliyor. sıkıntı şu ki tüm bu işlemler üreticinin onayı doğrultusunda oluyor. cihaz değişimleri üretici onayı olmadan olmuyor. muhtemelen servis in elinde yeni cihaz yok ve yurt dışına bu durum bildirilmiş. kargo bekleniyor denmiş.
-servis e verdiğin günden itibaren 30 iş günü (38 gün) içerisinde cihaz iade edilmez ise parasını geri alma hakkın var.
-cihaz ilk 2 hafta içinde bozulur ise parasını alma hakkın var.
-cihaz ilk bir ay içinde (2 hafta dolmuş ise) bozulursa yenisiyle değiştirme hakkın var.
tüketici hakların bunlar..
geri kalan cihaz ile ilgili işlemler üretici onayı doğrultusunda olur. servisler arada kalan taraf olmuştur her zaman.
zor işler bunlar ya, anlat anlat bitmiyor
allah kolaylık versin sana..
yani almış olduğun i-phone türkiye yetkili servisleri kvk, genpa ve teleservice tarafından tamir ediliyor ya da değiştiriliyor. sıkıntı şu ki tüm bu işlemler üreticinin onayı doğrultusunda oluyor. cihaz değişimleri üretici onayı olmadan olmuyor. muhtemelen servis in elinde yeni cihaz yok ve yurt dışına bu durum bildirilmiş. kargo bekleniyor denmiş.
-servis e verdiğin günden itibaren 30 iş günü (38 gün) içerisinde cihaz iade edilmez ise parasını geri alma hakkın var.
-cihaz ilk 2 hafta içinde bozulur ise parasını alma hakkın var.
-cihaz ilk bir ay içinde (2 hafta dolmuş ise) bozulursa yenisiyle değiştirme hakkın var.
tüketici hakların bunlar..
geri kalan cihaz ile ilgili işlemler üretici onayı doğrultusunda olur. servisler arada kalan taraf olmuştur her zaman.
zor işler bunlar ya, anlat anlat bitmiyor
allah kolaylık versin sana..
19 şubatta darty den seni arayıp telefonu getirin paranızı iade edelim diyecekler
darty den soğuttun...
bozulan monitoru tamir edemeyip iade almalari 3-4 ay surmustu, darty direk surundurur
| tyfnymz demiş ki: |
| çıngar çıkarsaydın kalabalık bi saatinde en etkili yöntem o |
+1 aksjdalskjdla
al darty'i vur teknosaya hepsi aynı halt esnafdan şaşmıcaksın
arkadaşlar 100-200 tl az para veriyim diye dandik dundik yerlerden telefon almayın bu bir..
ikincisi bu tür telefonlarda arıza olasılığı her zaman var , eğer teknolojik bir alete 1500-2000 tl para veriyosanız mutlaka kasko yaptırın bu iki..
son olarak geçmiş olsun paranı geri alırsın merak etme ve etrafındaki herkese de bu konudan bahset ki böyle gereksiz firmalar çekilsin pazardan.
ikincisi bu tür telefonlarda arıza olasılığı her zaman var , eğer teknolojik bir alete 1500-2000 tl para veriyosanız mutlaka kasko yaptırın bu iki..
son olarak geçmiş olsun paranı geri alırsın merak etme ve etrafındaki herkese de bu konudan bahset ki böyle gereksiz firmalar çekilsin pazardan.
servis raporu olmadan degişim yapmazlar zaten en güzel yöntem pazar gunu gıdıp orda bagırıp cagırıp küfür edeceksın anında alırlar geri
benzer bir durumu bende yasıyorum vodafone dan almıstım cihazı kontratlı olarak ve 2,5 aydır degisim cihazı beklemekteyim. darty veya x bi yer farketmiyor boyle bir durumla karsılasmamak icin dikkat edilmesi gerken tek sey telefonu alırken hangi yetkili servis tarafından garantili olduguna bakmak. internetten biraz arastırma yaparsan (sikayetvar.com vs) yuzlerce insan gorebilirsin aynı problemi yasayan herkes aynı firmadan sikayetci teleservice. bu firma garantisi altında cihaz gordugunuzde direk uzaklasmanızı tavsiye ederim.
çok başarılı bir topik.bunu aslında tech bölümüne veya offtopik felan başka bir yere mi aktarsak. ayrıca topik sahibi arkadaşı takdir ediyorum;lafta değil,başvuruları ile hakkını arıyor.
bu arada yeni yasayla onarım süresi 20 iş gününe indi