| açkurabiye ® demiş ki: |
| ben resimden hiç anlamam.. yani sanırım peki bu duygu öğretiliyor mu hakkaten bir yerde duydum "o bana resme nası bakmam gerektiğini öğretti" diye oluyosa nası oluyo sevmek ya da sevmemek. önemli olan bu mu herkes aynı şeyden zevk almak zorunda diil nede olsa sevmeyince anlamadıının iddia edilmeside bana saçma geliyor biraz bilgi, düşünce alabilir miyim |
| ben resimden hiç anlamam.. yani sanırım peki bu duygu öğretiliyor mu hakkaten bir yerde duydum "o bana resme nası bakmam gerektiğini öğretti" diye oluyosa nası oluyo sevmek ya da sevmemek. önemli olan bu mu herkes aynı şeyden zevk almak zorunda diil nede olsa sevmeyince anlamadıının iddia edilmeside bana saçma geliyor biraz bilgi, düşünce alabilir miyim |
| _v2_ demiş ki: |
|
orasıda doğru ama şu bir gerçek...öncelikle sanat akımlarını bi sanat eserinde anlatılanı anlamak için bilmek çok önemli...örneğin romantizm resmi,rönesans resmi veya gotik eserler arasındaki farkı bilmek aslında onları sevmeni sağlıyabilecek etmenler...bende mesela kübizmden nefret ederim ama çoğu insan picasso'nun eserleri için ölüp bitebiliyor... |
| vipmisi demiş ki: |
| hakkında konuşmak için az buçuk 1şe bilmek gerekir tabi;
neyi değerlendirmesi gerektiğini öğrenebilir insan, tıpkı zamanla müzik ya da sinema konusunda bilgi sahibi olmak ve eleştirmek gibi.. anlamiosun muhabbetine gelince, herkes herşeyden anlamak zorunda da diil zaten, bi eksi bi artı'yız hepimiz.. |