ne bu ya sabah sabah demeyin,kafamın takıldığı bir soruyu sizlerle
paylaşmak istedim.osman hamdi'nin "kaplumbağ terbiyecisi" adlı
tablosu sizce sürrealist bir yapıt mıdır?
paylaşmak istedim.osman hamdi'nin "kaplumbağ terbiyecisi" adlı
tablosu sizce sürrealist bir yapıt mıdır?
| bircerumisa demiş ki: |
| ne bu ya sabah sabah demeyin,kafamın takıldığı bir soruyu sizlerle
paylaşmak istedim.osman hamdi'nin "kaplumbağ terbiyecisi" adlı tablosu sizce sürrealist bir yapıt mıdır? |
hayır
diildir
| ondskan demiş ki: |
|
hayır |
bu hayatta hiç kaplumbağ terbiyecisi gördün mü? peki,kaplumbağlara tuvalet eğitimi verip,takla attırabilir misin?
|
bu hayatta hiç kaplumbağ terbiyecisi gördün mü? peki,kaplumbağlara tuvalet eğitimi verip,takla attırabilir misin? |
zoru hemen yaparım imkansızı yapmam biraz zaman alır
asıl olan çizgiler ve renkler resim söz konusu ise ...
resindeki adam sürreel düşünüyor olabilir ama bu apayrı bir mevzu
| ondskan demiş ki: |
|
zoru hemen yaparım imkansızı yapmam biraz zaman alır asıl olan çizgiler ve renkler resim söz konusu ise ... resindeki adam sürreel düşünüyor olabilir ama bu apayrı bir mevzu |
teşekkür ederim
oluyorum tanrim
bu da oldu iste.
her olum erken olumdur
biliyorum tanrim.
ama, ayrica, aldigin su hayat
fena degildir...
ustu kalsin...
bu da oldu iste.
her olum erken olumdur
biliyorum tanrim.
ama, ayrica, aldigin su hayat
fena degildir...
ustu kalsin...
| jediknight demiş ki: |
|
|
evet,değilim
|
teşekkür ederim |
sorun değil
| makurdoglu demiş ki: |
|
bilmediğimden ve merakımdan soruyorum "empresyonist" ne demektir anlamını biliyormusun? |
bana sormadın ama hemen cevaplıyorum
nesneyi doğrudan doğruya tasvir ve analiz etme yerine, onun uyandırdığı duyguları anlatma yolu. xix yüzyılın sonlarında fransa’da doğdu. Önce resimde, sonra diğer sanatlarda tesiri görüldü.
empresyonistler dış dünyanın kendi içlerinde bıraktığı izlenimi dile getirirler. bu âlem, sanatçıya sadece heyecan ve duygusal dalgalanmalar veren bir uyarıcıdır. Önemli olan sanatçının kendi algılamaları ve bunları anlatma yöntemidir. edebiyatın bir amaca hizmet edemeyeceğini savunur.
empresyonistler dış dünyanın kendi içlerinde bıraktığı izlenimi dile getirirler. bu âlem, sanatçıya sadece heyecan ve duygusal dalgalanmalar veren bir uyarıcıdır. Önemli olan sanatçının kendi algılamaları ve bunları anlatma yöntemidir. edebiyatın bir amaca hizmet edemeyeceğini savunur.
empresyonizm ve bu yapıtın arasındaki ilişkiyi tam olarak açıklayabilir misin?
oryantalizm de başka bir yanı;ama burada o yan değil.ana nokta kaplumbağ terbiye edilmesi
| makurdoglu demiş ki: |
|
teşekkür ederim çok açıklayıcı oldu |
her zaman
| hextatic demiş ki: |
|
empresyonizmle tek baglantısı renkler olabilir... bence tablo atmosfer olarak sürrealist bir hava taşıyor ama degil!!! çünkü bu tablodaki herşey reel!meslekde reel olay da |
ne?! yoookkksaaaaa doğru muuu?! kaplumbağ terbiyecileri yaşıor muuuuuu????
aaaaaa sonunda gidebileceğim bir yer ...