contemporary istanbul 2011

Anasayfa  \  Forumlar  \  Sanat  \  contemporary istanbul 2011

http://www.contemporaryistanbul.com/tr/

bugüne kadar kimse bu farklı sergi hakkında konu başlığı açmamış çok ilginç! Confused ( bu sene altıncısı düzenleniyor üstelik Confused )

contemporary istanbul, bu yıl 24-27 kasım 2011 tarihleri arası altıncı kez seyircilerle buluşacaktır. türkiye'de bugüne kadar yapılan en geniş kapsamlı modern ve güncel sanat etkinliği olan contemporary istanbul, ülkenin kültürel ve sanatsal yaşamını dünyaya tanıtmaktadır.

dört gün boyunca süren contemporary istanbul, ulusal ve uluslararası galerileri, tüm dünyadan gelen sanatçıları, koleksiyonerleri, müze müdürlerini, küratörleri, sanat eleştirmenlerini, basın mensuplarını ve sanatseverleri lütfü kırdar uluslararası kongre ve sergi sarayı ve istanbul kongre merkezi çatısı altında birleştirecektir. ana etkinliğinin yanı sıra contemporary istanbul ülkenin sanatsal gelişimine katkıda bulunmak üzere yıl boyunca tartışma panellerinden, sergilere kadar birçok yan etkinlikleri ve sanat projelerini sunmaya devam etmektedir.

sadece resim fotoğraf heykel sergileri ile değil sıra dışı eserlerle de karşılaşacağınız bu sergiyi bir ziyaret edin derim...

etkinlik tarihi

24-27 kasım 2011 / genel ziyaret (herkese açık)

ziyaret saatleri
24 kasım 2011 11:00-21:00
25 kasım 2011 11:00-20:00
26 kasım 2011 11:00-20:00
27 kasım 2011 11:00-20:00

giriş ücretleri
tam: 20,00 tl
indirimli: 12,00 tl*
*öğrenciler, öğretmenler ve 65 yaş üzeri  
profil foto

Gentleman Jack

23 Kas 2011 14:19

Mesaj Gönder

türkiyede 10 sene boyunca, kitlenin ayağı alışana kadar bütün sanat etkinliklerinin girişinin max 5 tl olması lazım  
profil foto

Huy Ben Amon

23 Kas 2011 14:23

Mesaj Gönder

güzel fikir, yapmasalar da senede 2 paket sigara 2 şişe biraz az içilip de gidilebilir...  
profil foto

Gentleman Jack

23 Kas 2011 14:29

Mesaj Gönder

zaten giden 20 değil, 40 da veriyor

maksat herkesin biraz faydalanması. daha doğrusu sanatın kendisine faydası olduğunu keşfedebilmesi. gidip de "ahanda bu ne be" dese bile inception başlar artık Wink

gitmeyen adam bunu keşfedemez, niyetlense de para vermek istemez ve sonuçta sanattan uzak bir toplum olarak devam ederiz

ilk aşamada kalıcı olarak sanata ilgi duyan %1 nüfus hedeflense 700.000 kişi yapar. gerisi de kolay gelir, hiç değilse bundan 2 sonraki kuşağı kurtarmış oluruz

ama tabi burası tr, uzun vadeli plan yapılmaz  
profil foto

Huy Ben Amon

23 Kas 2011 14:58

Mesaj Gönder

yani onu aslında bir nevi yaptılar. müze kart denen şey... ilgi de ortada müze kart a...

bu biraz daha farklı bir kategori, bahsettiğin kitle contemporary e geldiğinde ters teper. yani ağır gelir orada gördükleri... kuvvetli ve yoğun hisler doğurur, çünkü alışık değiller. sanat eseri dediğin şey her insanda farklı bir izlenim uyandırır.

ucube falan diyebilirler... çıplaklık gördükleri zaman, öfkelenebilirler, uyarılabilirler, bundan utanabilirler, suçu sanatçıya atabilirler... var da var...

dışlamıyorum herkes sanatla buluşmalı, ama ısınmadan yapılan fiziksel aktivitelerin vücuda verdiği hasar gibi, sanata ısınmadan gezilen bazı sergiler de beyine dolayısıyla sanatı icra edenlere de fiziksel ve ruhsal zararları beraberinde getirebilir...  
profil foto

Gentleman Jack

23 Kas 2011 15:16

Mesaj Gönder

bu noktada çakışıyoruz Smile

ben hala işin inception kısmındayım. 100 kişiden 99 unda bu duygular gitmeden de var. kültür, eğitim, din, örf, adet adına ne dersen de, sanatın bir kısmına otomatikman ters zaten.

maksat o 100 kişiden 1 ini kazandırmak  
profil foto

Huy Ben Amon

23 Kas 2011 15:20

Mesaj Gönder

sanat eserlerine paha biçilmeye başlandığı dönemden itibaren, senin baktığın taraftan bakmıyor ne yazık ki bu tür organizasyonları düzenleyenler Confused

taksim metrosundaki ücretsiz galeriye girenlere gülerek bakan kaç insan var dikkat ettin mi hiç? işte senin bahsettiğin %1 oradan başlıyor zaten sanata ilgi duymaya.  
profil foto

Gentleman Jack

23 Kas 2011 15:24

Mesaj Gönder

hep aynı yerde düzenlendi diye biliyorum sanki...
en azından benim gittiklerim hep lk daydı..  
profil foto

Gentleman Jack

23 Kas 2011 15:49

Mesaj Gönder

misal kariye müzesi...
30 yıldır buradayım hala gitmedim Confused  
profil foto

Gentleman Jack

23 Kas 2011 15:52

Mesaj Gönder

şu modern zanaata harcanan paralara inanamıyorum yazık ya 1000 tane okul yaptırılır , yani kibrit kutusunun üstünde ördek boku görmek insanların nasıl hoşuna gidiyor gitmiyor zaten birkaç yeteneksiz vizyonsuz parayla sanat yaptığını kendi osuruklarını kokluyor andy warhol gibileri olmayaydıda şu dünya daha güzel bir yer olurdu  
profil foto

Tutti Frutti

23 Kas 2011 18:14

Mesaj Gönder

isteyene 2 kisilik davetiye verebilirim  
profil foto

oh yes

23 Kas 2011 18:46

Mesaj Gönder

oh yes demiş ki:
isteyene 2 kisilik davetiye verebilirim

Bravo  
profil foto

Gentleman Jack

23 Kas 2011 19:03

Mesaj Gönder

böyle başlıklar görünce hep aklıma ali artun'un ''çağdaş sanatın örgütlenmesi'' kitabı geliyor.  
profil foto

nekropsius

23 Kas 2011 22:22

Mesaj Gönder

davetiyem var yarın gidiyorum
sınıf arkadaşımın şu an ünlü bir ressam olması da ayrı bir durum ve benim açımdan dumur  
profil foto

hit the road jack

25 Kas 2011 00:52

Mesaj Gönder

bugün gittim..uzun uzadıya, detaylıca birşey yazmayayım. özetle şunu diyeyim; umduğumdan daha geniş kapsamlı , çok nitelikli eserlerin olduğu bir iş çıkarılmış.
gayet beğendim. bugün biletli gittim..niyetim, davetiye ayarlayıp bir kez daha gidip, kaçırdıklarımı yakalamak, çok beğendiklerimi tekrar görmek..
gidecek olanlara önerim, yarım gününüzü ayırın ki rahatça, muhabbetle gezesiniz.
yıllar sonra ali akay hocamı görmek de beni ayrıca mutlu etti..  
profil foto

betty bedevi baldo

25 Kas 2011 02:03

Mesaj Gönder

Sayfa:  1 2   Sonraki