| pepe le pew demiş ki: |
| iki makinaninda baskisinda sıkıntı yasamazsin yani 50x70'e kadar zorlanmazlar ama 30d bende kullandim bir süre o sürec icinde ciktilar aldik bol bol ve büyük büyük cok temiz sonuclari vardi.
70x100 100x140 v.s baskilarim vardi cok temizdiler. tabi photoshop v.s düzenlemelerden sonra. |
| kivco demiş ki: |
| fotoğraflarin kalitesini belirleyen temel faktör body değildir, lenstir. 40d ile 400d yi karşilaştiracak olursak:
ikisi de 10.1mp, ikisi de cmos sensor, ancak 40d saniyede 6.5 kare çekebilirken, 400d 3 kare çekiyor. 40d nin lcd si biraz daha büyük, ve cihaz 300 gram daha ağir. ancak bu sayilan farklara rağmen aralarinda yaklaşık 750 dolar fark var. slr dünyasına girişte orta/üst seviye bir makine almak pek mantikli değil, sizin yerinizde olsam 400d ile başlar, eksiklerini görüp daha sonra kolayca elden cikartmak suretiyle 40d ya da bütçeniz el verirse 5d/1d modellerine geçmeniz olacaktır. kullanacaığınız lense gelince, l serisi 24-70 bir canon işinizi görecektir, daha geniş açıya ihtiyaciniz var ise 17-40 l düşünebilirsiniz. |
|
bahsettiğiniz model 5d/1d dir ve çok pahalidir. |
| ms project demiş ki: |
| baskı işlerinde megapixel ne kadar yuksek olursa o kadar avantajdır.
genelde insanlar fotograf makinesi sordugunda ilk olarak megapikseli kaç gibi direk yanlış bir yargıyla hareket ederler. halbuki sadece pixeli degildir makineyi iyi yapan. ama senin durumun icin megapixel onemli bir kıstas. |
|
30d iyi secim olur fakat 30d suan ki makinalara göre cok eski kaldi yani 2.el alcaksin sanirim shutter sayisina dikkat etmeli cok yemis bitirmis olmamasi lazim kendini. birde makinadan cok lensin kalitesi cok onemlidir. ben 30d ile sigma 17-70 2.8 kullaniyordum. ama 30d üstüne 40d 5d ve suan 5d mark 2 kullaniyorum. yani onla giris olayini yaptim sonra gittikce degistirdim zaten böle olmali adim adim =) |
| kullandiğiniz makine de 10 mp, daha iyi bir makine derken neyi kastediyorsunuz? kullandiğiniz makinenin size göre eksiklerini tespit edebildiyseniz oradan yola cikabiliriz. |
| emin ol ki 18-55 isini görmez .
parani cope atmissin onu almissin ayni sey. az biraz daha kas. 17-70 2.8 sigma macro al sen dinle beni. |
|
sizin yerinizde olsam 30d ye gidip 18-55 takmak yerine 400d alip 17-85 is takarım. |