nazara geldik sanırım
aldığım günden beri gayet güzel biçimde kullandığım alete son update'den sonra bi haller oldu...
samsung apps uygulamasının son update'ini yaptıktan sonra pil ömrü diye bişey kalmadı resmen... google'dan biraz araştırdım, o yaptığım update'le birlikte kurulan programlardan biri sebep oluyormuş sanırım... programı sildim ama sonuç değişmedi...
çözüm bilen varmıdır???
fırsat bu fırsat "root" olayına mı girsem??? girersem artıları nedir eksileri nedir??? bi de bu root olayını kendi kendimize yapmak başımıza iş açar mı??? aleti "tuğla"ya döndürmeyelim şimdi...
aldığım günden beri gayet güzel biçimde kullandığım alete son update'den sonra bi haller oldu...
samsung apps uygulamasının son update'ini yaptıktan sonra pil ömrü diye bişey kalmadı resmen... google'dan biraz araştırdım, o yaptığım update'le birlikte kurulan programlardan biri sebep oluyormuş sanırım... programı sildim ama sonuç değişmedi...
çözüm bilen varmıdır???
fırsat bu fırsat "root" olayına mı girsem??? girersem artıları nedir eksileri nedir??? bi de bu root olayını kendi kendimize yapmak başımıza iş açar mı??? aleti "tuğla"ya döndürmeyelim şimdi...
yakında düzeltici bi update daha çıkarırlar abicim
aynısı iphone da olmuştu kısa sürede 2. bi upgradele çözmüşlerdi olayı
her zaman derim, bi updati hemen yüklemiceksin
aynısı iphone da olmuştu kısa sürede 2. bi upgradele çözmüşlerdi olayı
her zaman derim, bi updati hemen yüklemiceksin
| piizci demiş ki: |
| yakında düzeltici bi update daha çıkarırlar abicim
aynısı iphone da olmuştu kısa sürede 2. bi upgradele çözmüşlerdi olayı her zaman derim, bi updati hemen yüklemiceksin |
hemen yüklememiştim zaten... kaç zamandır bekliyordu...
tek hatam, update'i yapmadan önce internetten kontrol etmemek oldu...
valla adamların yeni bi update çıkartmasını bekleyemeyebilirim...
ha olayın "internet bağlantısıyla ilgili olduğu" kesin çünkü wireless ve 3g'yi kapatınca şarj eskisi gibi gidiyor... sanırım son yaptıkları "update" ile aleti "internet bulduğun yerde bağlan bağlanabildiğin kadar" şekline çevirdiler...
2.3.5 versiyonunu yüklediğimde bende farketmiştim yetmemeye basladı..sonra arka plandaki hareketli tema yerine siyah bi fon koydum..gayet memnunuz şimdi
| a l p i demiş ki: |
| 2.3.5 versiyonunu yüklediğimde bende farketmiştim yetmemeye basladı..sonra arka plandaki hareketli tema yerine siyah bi fon koydum..gayet memnunuz şimdi |
ben "hareketli tema" olayını ilk günden beri kullanmıyorum...
tecrubeli isen root yapıp custom bir ics romu kur kafan rahat etsin.
| yngwie demiş ki: |
| tecrubeli isen root yapıp custom bir ics romu kur kafan rahat etsin. |
2 sorum var bununla ilgili...
1. root yaparken bi sorun çıkarsa telefonu "fabrika ayarlarına" döndürebiliyor muyuz??? veya bi şekilde kurtarma şansımız var mı???
2. önerebileceğin bi custom rom var mı???
htc desire hd var bende,
aynı sorun vardı,
rootladım çok memnunum,
pili edge bağlantı açık şekilde ara ara gps ile birlikte 2 güne yaklaşık gidiyo.
aynı sorun vardı,
rootladım çok memnunum,
pili edge bağlantı açık şekilde ara ara gps ile birlikte 2 güne yaklaşık gidiyo.
rootu unroot yapabiliyosun, sadece rootladıktan sonra cpu hızı ile oynama yeter.
"revolution hd" kullanıyorum ben, belki galaxy için olanı da vardır.
"revolution hd" kullanıyorum ben, belki galaxy için olanı da vardır.
| sanwhere demiş ki: |
| htc desire hd var bende,
aynı sorun vardı, rootladım çok memnunum, pili edge bağlantı açık şekilde ara ara gps ile birlikte 2 güne yaklaşık gidiyo. |
tavsiye edebileceğin bi rom var mı???
bi de "instant root" gibi application'lar varmış... öyle bişeyle mi root'ladın yoksa normal şekilde mi???
| rootu unroot yapabiliyosun, sadece rootladıktan sonra cpu hızı ile oynama yeter.
"revolution hd" kullanıyorum ben, belki galaxy için olanı da vardır. |
benim derdim root yaparken bi aksilik çıkarsa kurtarma şansımız var mı???
bu konularda çok şanslıyımdır, en olmayacak yerde elektronik aletler çöküverir işin içinde ben varsam...
root ederken bir sorun çıkma durumu yok gibi, sanırım.
olursa da düzeltme imkanın var.
factory reset var eski haline geliyo.
root etmek hiç zor değil bi de. forumları araştır derim.
rom atarken de %50den fazla pili yoksa zaten kurmuyo program falan.
cpu hızıyla oynama tekrar söylüyorum.
o programlar yalan açık net.
bilgisayar olmadan root yapamazsın.
adb diye bi exe ile, dos ekranından komutlarla rootlıcaksın.
olursa da düzeltme imkanın var.
factory reset var eski haline geliyo.
root etmek hiç zor değil bi de. forumları araştır derim.
rom atarken de %50den fazla pili yoksa zaten kurmuyo program falan.
cpu hızıyla oynama tekrar söylüyorum.
o programlar yalan açık net.
bilgisayar olmadan root yapamazsın.
adb diye bi exe ile, dos ekranından komutlarla rootlıcaksın.
| root ederken bir sorun çıkma durumu yok gibi, sanırım.
olursa da düzeltme imkanın var. factory reset var eski haline geliyo. root etmek hiç zor değil bi de. forumları araştır derim. rom atarken de %50den fazla pili yoksa zaten kurmuyo program falan. cpu hızıyla oynama tekrar söylüyorum. o programlar yalan açık net. bilgisayar olmadan root yapamazsın. adb diye bi exe ile, dos ekranından komutlarla rootlıcaksın. |
eyvallah... ben de zaten o "factory reset" olayını merak ediyordum... yani her şekilde factory reset yapılabiliyor mu yoksa tuğla ya mı dönüyor alet diye...
neyse... hazırlıklarımı tamamlayıp hallediim şu işi de kafam rahat etsin...
tuğlaya dönen aletlerin olduğunu biliyorum, ama rootlarken değil.
c.rom u yüklerken hata bile olsa, bios ekranı gibi bi ekrandan başka romlar yükleyebiliyosun.
tuğla olayı biraz daha komplike.
c.rom u yüklerken hata bile olsa, bios ekranı gibi bi ekrandan başka romlar yükleyebiliyosun.
tuğla olayı biraz daha komplike.
al abi, en iyi rom sizin alet için.
cyanogenmod.com
cyanogenmod.com