java tabanlı bu kullanışlı programı bilmeyenler ile paylaşmak istedim.. muhtemelen hepimiz rapidshare, netload, megashare gibi serverlarında milyonlarca dosya barındıran sitelerden download yapıyoruzdur.
ilgili sitelerin paralı üyelik ile kullanıcılarına daha kaliteli hizmet veriyor olması, bedava kullanıcıların ise ilgili sitelerden yükleme yapıyorken her bir dosya indirmesi sonrası abuk sürelerde bekleyecek olması veya hız kısıtlamaları ile karşılaşması gibi durumların ne kadar sinir bozucu olduğuna ise hepimiz bizzati olarak tanık olmuşuzdur.
jdownloader programı sizlere yüklemelerinizi en kolay şekilde düzenleme ve indirme olanağı tanıyor.
örneğin ;
elimizde dört parçalı bir dosyanın rapidshare linkleri mevcut ve dosyaları severında barındıran siteye paralı üyeliğimiz yok.
jdownloader kullanılmadığı taktirde bu linkleri aralarında 14 dakika süre koyarak tek tek indirmemiz gerekiyor ki bununla uğraşmak özellikle herhangi dosya türlerinde arşiv yapıyor iseniz çok sıkıcı oluyor..
jdownloader kullanılması durumunda ise istediğiniz kadar linki jdownloader'ın "link yakalayıcı" ekranına kopyalıyorsunuz ve indirilmesini istediğiniz klasörü seçip başlat komutu veriyorsunuz.. bu muhteşem program sizin yerinize dosyaları indirmeye başlıyor.. birinci dosya bittiğinde ikinciyi indirmek için 14 dakika geri sayım yapıyor ve ikinci dosyaya başlıyor...
özellikler bu kadarlada sınırlı değil.
isterseniz her bir dosya yüklemeniz sonrası modeminizi sizin yerinize resetliyor ve yeni ip edinip hangi dosya barındırıcıdan yükleme yaparsanız yapın arada beklediğiniz süreye yada dosya boyutu limitine takılmanızı ve bu yüzden zaman kaybetmenizi engelliyor. (isterseniz modeminizi program üzerinden manuel olarakta resetleyebiliyorsunuz)
captcha yani "imaj üzerindeki harfleri, kelimeleri yazın" özelliği ile insanları canından bezdiren sitelerin captcha bilgilerini otomatik olarak karşınıza getiriyor, bu derdi de ortadan kaldırıyor.
aynı anda farklı dosya barındırıcı sitelerden download yapmanıza olanak tanıyor.
elinizdeki linkler hangi yazılı metnin içinde olursa olsun tüm metni link yakalayıcıya kopyalamanız yeterli. jdownloader aktif linkleri sizin için ayıklıyor ve indirmeye başlıyor.
indirdiğiniz dosyaları birleştirmek için şifre ile koruma sistemi kullanıyor ise indirmeye başlamadan önce dosya şifresini yazıyorsunuz programımızın içinde bulunan junrar bu dosyaları sizin için .rar, .zip vs. içinden çıkartıp sorgusuz sualsiz önünüze koyuyor.. size sadece indirdiğiniz sıkıştırılmış ve parçalara bölünmüş dosyaları silmek kalıyor.
sanırım youtube'dan video bile indirebiliyor (henüz denemedim)
http://jdownloader.org/
http://www.jdownloader.org/
windows, linux, macosx versiyonları kullanımda..
ilgili sitelerin paralı üyelik ile kullanıcılarına daha kaliteli hizmet veriyor olması, bedava kullanıcıların ise ilgili sitelerden yükleme yapıyorken her bir dosya indirmesi sonrası abuk sürelerde bekleyecek olması veya hız kısıtlamaları ile karşılaşması gibi durumların ne kadar sinir bozucu olduğuna ise hepimiz bizzati olarak tanık olmuşuzdur.
jdownloader programı sizlere yüklemelerinizi en kolay şekilde düzenleme ve indirme olanağı tanıyor.
örneğin ;
elimizde dört parçalı bir dosyanın rapidshare linkleri mevcut ve dosyaları severında barındıran siteye paralı üyeliğimiz yok.
jdownloader kullanılmadığı taktirde bu linkleri aralarında 14 dakika süre koyarak tek tek indirmemiz gerekiyor ki bununla uğraşmak özellikle herhangi dosya türlerinde arşiv yapıyor iseniz çok sıkıcı oluyor..
jdownloader kullanılması durumunda ise istediğiniz kadar linki jdownloader'ın "link yakalayıcı" ekranına kopyalıyorsunuz ve indirilmesini istediğiniz klasörü seçip başlat komutu veriyorsunuz.. bu muhteşem program sizin yerinize dosyaları indirmeye başlıyor.. birinci dosya bittiğinde ikinciyi indirmek için 14 dakika geri sayım yapıyor ve ikinci dosyaya başlıyor...
özellikler bu kadarlada sınırlı değil.
isterseniz her bir dosya yüklemeniz sonrası modeminizi sizin yerinize resetliyor ve yeni ip edinip hangi dosya barındırıcıdan yükleme yaparsanız yapın arada beklediğiniz süreye yada dosya boyutu limitine takılmanızı ve bu yüzden zaman kaybetmenizi engelliyor. (isterseniz modeminizi program üzerinden manuel olarakta resetleyebiliyorsunuz)
captcha yani "imaj üzerindeki harfleri, kelimeleri yazın" özelliği ile insanları canından bezdiren sitelerin captcha bilgilerini otomatik olarak karşınıza getiriyor, bu derdi de ortadan kaldırıyor.
aynı anda farklı dosya barındırıcı sitelerden download yapmanıza olanak tanıyor.
elinizdeki linkler hangi yazılı metnin içinde olursa olsun tüm metni link yakalayıcıya kopyalamanız yeterli. jdownloader aktif linkleri sizin için ayıklıyor ve indirmeye başlıyor.
indirdiğiniz dosyaları birleştirmek için şifre ile koruma sistemi kullanıyor ise indirmeye başlamadan önce dosya şifresini yazıyorsunuz programımızın içinde bulunan junrar bu dosyaları sizin için .rar, .zip vs. içinden çıkartıp sorgusuz sualsiz önünüze koyuyor.. size sadece indirdiğiniz sıkıştırılmış ve parçalara bölünmüş dosyaları silmek kalıyor.
sanırım youtube'dan video bile indirebiliyor (henüz denemedim)
http://jdownloader.org/
http://www.jdownloader.org/
windows, linux, macosx versiyonları kullanımda..
ne zamandır arıyordum bir cok program denedim hiçbirisinin performansını begenmedim, birde buna bakayım.
+ %100 bedava bir programdır.
en sonunda şu popüler dillerin arasına eklediler bizi, kim ilgileniyosa çevirileri ile teşekkür ediyorum hepsine.
bu arada linkin basında www olmadan calistiramadım
internet download manager'ı daha çok seviyorum
"14 dk beklemezsiniz" özelliği adsl kullanıcıları için bi de eklemek lazım
kablonette yalan oluyo
kablonette yalan oluyo
rapidshare'in premium üyelerine günlük 2 gb limit tanıması kadar büyük bi saçmalık yok. 2 gb limit dolduğu anda direkt free user muamelesi yapıyolar. niye para veriyim rapid'e ben atık jdownloader varken ? ben günde 10 gb dosya indiriyorum rapidten.. varsın dosyalar aynı anda inmesin aynı anda 2 gb inse ne inmese ne lol
| robot rock demiş ki: |
| rapidshare'in premium üyelerine günlük 2 gb limit tanıması kadar büyük bi saçmalık yok. 2 gb limit dolduğu anda direkt free user muamelesi yapıyolar. niye para veriyim rapid'e ben atık jdownloader varken ? ben günde 10 gb dosya indiriyorum rapidten.. varsın dosyalar aynı anda inmesin aynı anda 2 gb inse ne inmese ne lol |
| 10 more reasons demiş ki: |
| 12 gb a yükseltilmedi mi o ? happy hourlarda da 15 degil mi |
en son 2 de kaldım ben hahaha doğrudur
| robot rock demiş ki: |
|
en son 2 de kaldım ben hahaha doğrudur |
macteki speeddownload dan ne farki var bunun ucretsiz olmasindan baska ?
internet download manager kullanıyorum ben de . gayet iyi .
bu reconnect icin router ayarlarini otomatik yapamio ve router listede yok
rapidte benim günlük limitim 5 gb
happy hours'ta %10 gidiyor happy hours : 03.00 - 11.00 arası
jdownloader'da sikecul şeysi var mı
happy hours'ta %10 gidiyor happy hours : 03.00 - 11.00 arası
jdownloader'da sikecul şeysi var mı