yetmez ama evet !

Anasayfa  \  Forumlar  \  Off Topic  \  yetmez ama evet !
 
pisherif2 demiş ki:
Very HappyVery HappyVery Happy

ulus devlet ve bir burjuva sınıfsal reflexi olan parlementer demokrasi bir gün tarih olucaktır o güne kadar "yetmez ama evet"


1923'ten beri bunu başaramıyorsunuz, yeri geldi endişelendik ama sonunda anladık ki bunu başaramayacaksınız. artık keyifle oturduğumuz yerden sizin bu karın ağrıları çektiğiniz pozisyonları izliyoruz. inan bana harika bir duygu Embarassed  
profil foto

r o m

24 Şub 2012 11:36

Mesaj Gönder

hayırlı cumalar,

bu mübarek günde bir daha yetmez ama evet.  
profil foto

balkan

24 Şub 2012 11:44

Mesaj Gönder

r o m demiş ki:


1923'ten beri bunu başaramıyorsunuz, yeri geldi endişelendik ama sonunda anladık ki bunu başaramayacaksınız. artık keyifle oturduğumuz yerden sizin bu karın ağrıları çektiğiniz pozisyonları izliyoruz. inan bana harika bir duygu Embarassed
Bravo Bravo  
profil foto

otur bi konusalim

24 Şub 2012 12:18

Mesaj Gönder

ulan kardesin kardesi vurdugu gunleri unutupta konusmuyorlar mi boyle. burda konusanlarin kaci ogunleri yasadida ahkam keserler.  
profil foto

eglaanca EldaR

24 Şub 2012 12:33

Mesaj Gönder

vay anasını ciddi misin? oha felan oldum  
profil foto

r o m

24 Şub 2012 13:46

Mesaj Gönder

yetmez ama evetçi solcu güruhun çektiği karın ağrısı, atatürk'e sövmekle geçmez.  
profil foto

Nazdarovya

24 Şub 2012 13:51

Mesaj Gönder

bekir bozdağ, dink cinayetini ak parti'ye karşı bir olay olarak gördüklerini ifade ederek, ''bunun aydınlatılmasını herkesten çok biz istiyoruz, arkasında kim var. o karanlık yüzler, insanlar, bu ülkenin aleyhine çalışan insanlar kim, organizasyonlar kim? bunların aydınlığa çıkartılmasını ve çirkin yüzlerinin herkes tarafından görülmesini en çok biz arzu ediyoruz. o yüzden bu karar çıktığında ben ve pek çok bakanımız görüşlerini ifade etti'' diye konuştu.


bakan hükümeti mi şikayet ediyor şimdi Sad

yoksa herkes ak parti'ye karşı mı diyor.  
profil foto

balkan

24 Şub 2012 15:01

Mesaj Gönder

yahu atılmıştım bi gün süreyle o yüzden yazamadım

güzel güzel döktürmüşsünüz gene

karın ağrıları içinde kıvranan burda gerçeği bir tokat gibi yüzüne çarpan gençlerden kaçıp rcep abisinin arkasına saklanan bir tip olduğumu düşünmeye başladım Very Happy Very Happy

işte yazdıklarımız ortadadır düşündüklerimizde

benim için önemli olan haklı çıkmak değildir aldığımız terbiye kendi doğrularımıza fetiş duygularla sarılmayı yasaklar onun yerine vicdan ve etik süzgecinden nesnel bilgileri yoğururuz zihnimizn çapı kadar

kafası net doğruları kesin ufku geniş gençlerimize selam olsun Very HappyVery HappyVery Happy  
profil foto

pisherif

25 Şub 2012 15:44

Mesaj Gönder

zihninin çapı vicdan ve etik süzgecinde;
yetmez ama evet diyerek baskıcı yönetime yol vermenin dayanılmaz hafifliğini yaşadığını gösteriyor.
yargı bağımsızlığının ortadan kalkması, özel yetkili mahkemelerin verdiği kararlar mesela hrant bunlardan bahsetsene. veya silivriden, tutuklu gazetecilerden, hopalı öğretmenden, ücretsiz eğitim istiyor diye içeride olan öğrenciden, yine iktidarı eleştiriyor diye içeride olan öğrencilerden bahsetsene "kafası net doğruları kesin ufku geniş genç". kelimeler etrafında dönmeden.  
profil foto

Nazdarovya

25 Şub 2012 19:23

Mesaj Gönder

12 eylül hesaplaşması için, komunizm ile mücadele derneği mensuplarına "sol"dan götürdüğünüz yetmez ama evetler,
bugün yine dersim hesaplaşması için madımak katillerinin etrafında dönmeniz,
6-7 eylül sorumlularının kefenini giyenlerin hrant için veya bir başkası için adalet dağıtacağına inanmanız;
aynada kendi suratınıza tükürecek yüz bulabilecek misiniz bir süre sonra cidden merak ediyorum.  
profil foto

Nazdarovya

25 Şub 2012 19:27

Mesaj Gönder

sayın nazdarovya

ufkumu geliştiren değerli eleştirileriniz için teşekkür ederim Very Happy

satırlarınız üstünden gidelim

"yetmez ama evet diyerek baskıcı yönetime yol vermenin dayanılmaz hafifliğini yaşadığını gösteriyor."

demişsiniz bir hafiflik durumumuz var doğrudur.bu hafiflik dogmalarla aramıza koyduğumuz mesafeden kaynaklanıyor. daha öncede ifade ettim doğru olduğunu düşündüğüm bir anayasa değişikliği paketine burda daha öncede ifade ettiğim nesnel sebeplerden dolayı "evet" dedim. şu an itibariyle öngöremediğim sonuçlarla karşılaşmadım

"yargı bağımsızlığının ortadan kalkması," şekilndeki ifadenize bu ve benzeri topiklerde daha önce defaen verdiğim yanıtı tekrar vereyim. ako öncesi yargı rejimin tarafıydı devleti halkından koruyordu. önemli olan adalet değil devletin selametiydi. akp sonrası yargı akp eliyle sermayenin eline teslim edilmeye çalışılıyor önceki kadrolar direniyor özellikle alevi kadrolar son zamanlarda palazlanan f tipi örgütlenmeyle mücadele ediyor. bazen değşen konjonktüre bağlı olarak akp emniyetine karşı işbirliğide yapıyorlar (bknz:mit mevzuu) son tahlilde yargımız asla bağımsız olmadı. dünyada bağımsız yargı diye bir şey yoktur zaten burjuva demokrasisinin "bağımsız" ve adil bir yargı gibi bir hassasiyeti olmaz ama yapısı gereği demokratik denetim mekanizmaları işletilir hale getirilebilir çabamız bu yöndedir. nedenini şemalarla açıkladık.

"özel yetkili mahkemelerin verdiği kararlar mesela hrant bunlardan bahsetsene. veya silivriden, tutuklu gazetecilerden, hopalı öğretmenden, ücretsiz eğitim istiyor diye içeride olan öğrenciden, yine iktidarı eleştiriyor diye içeride olan öğrencilerden bahsetsene"

hrant dink konusunda gösterdiğimiz hassasiyetin üstünde durmaya gerek duymuyorum açtığımız başlıklar katılldığımız eylemler ve vs ortadadır. özel yetkili mahkemeler ucubesi dgm lerin evrimleşmiş halidir yukardada belirttiğim gibi devletin yargısının reflexleridir ama son dönemde feto ve akpnin arasının açılması sürecinde kendi kendilerini köşeye sıkıştırmışlardır üzerlerindeki kamu oyu baskısı arttırılabilirse ortadan kaldırılmaları uzak bir hayal olmaktan çıkar içerik olarak referandumun etkisi dışında kadim bir devlet geleneğidir.

metin lokumcu olayı ise türk tabipler birliğinin raporuylada tescillendiği gibi devletin katlettiği insanlar listesinde yerini almıştır özellikle karadeniz halkının onurlu direnişini desteklemeye devam ediyoruz bu konuyla ilgili topiclerde açtık ve vs akp nin yargıtayın yürütmeyi durdurma kararı verme sayısını 1 e indirmesi kötü olmuştur bu bu konuda mücadele devam etmektedir ama daha öncede dediğimiz gibi akp nin bu türden hamleleri öngörülmüş analizlere dahil edilmiş sonuç itibari ile yinede metnin altına imza atma kararı verilmiştir bu türden akp hamlelerine karşı farklı farklı sivil toplum kuruluşlarının yargı kanalları ve ahim üzerinden sürdürdüğü mücadele devam etmektedir.

son tahlilde yol uzun ve sancılıdır. akp geçici değişim kalıcıdır

saygılarımla  
profil foto

pisherif

27 Şub 2012 11:04

Mesaj Gönder

demokrasi rejiminin ülkemizde ki karşılığının intikam rejimi olduğunu çözemedik hala.
bir sonraki sloganınız yarabbi şükür olur kesin.
şimdiden hayırlı olsun.  
profil foto

Nazdarovya

27 Şub 2012 15:04

Mesaj Gönder

yokşu an popüler slogan

"inşaaaaat yaaaa resuuulll alllaaaah !!!"  
profil foto

pisherif

27 Şub 2012 20:05

Mesaj Gönder

her şeyi özelleştiren hükümet, bu sebepten tokiyi bünyesinde tutuyor olsa gerek.
cenabülrabbilalemin çalışınca veriyor. Surprised  
profil foto

Nazdarovya

27 Şub 2012 20:54

Mesaj Gönder

okuyamadım ama neyse Kahkaha  
profil foto

r o m

27 Şub 2012 21:08

Mesaj Gönder




Sayfa:   Önceki  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47   Sonraki