okul da 'namus' için 1 metre..

Anasayfa  \  Forumlar  \  Off Topic  \  okul da 'namus' için 1 metre..
 
antalya muratpaşa ilçe milli eğitim müdürlüğü, kız ve erkek öğrenciler arasındaki yakınlaşma mesafesinin 1 metreden az olmamasını istedi. benzer bir olay mersin’deki nevit kodallı güzel sanatlar ve spor lisesi’nde de yaşanmış, kız ve erkek öğrencilerin birbirlerine 45 santimden fazla yaklaşmaları ve yan yana oturmaları yasaklanmıştı.

antalya muratpaşa ilçe milli eğitim müdürlüğü, kız ve erkek öğrencilerin, herhangi bir nedenle konuşmak veya ders arasında sohbet etmek için bir araya geldiğinde, yönetimin belirlemiş olduğu ‘1 metre’ sınırına dikkat etmesini istedi. ilçe milli eğitim müdürlüğü’ne göre bu mesafenin altındaki yakınlaşmalar “cinsel istismar” nedeni sayılacak.

ilçe milli eğitim müdürü erdem kaya başkanlığında gerçekleştirilen ‘2011-2012 sene başı değerler toplantısı’nda alınan kararlar, muratpaşa lisesi öğretmenlerine tebliğ edildi. okul müdürü ilhami kotan’ın imzasını taşıyan ve toplam 18 maddelik talimatın yer aldığı yazıda da en ilginç olanı ise kız ve erkek öğrenciler arasında yakınlaşma mesafesine sınırlama getiren 5. madde. bu maddede “cinsel istismar vb. durumlarla karşılaşılmaması için mesafe 1 metreden az olmayacaktır” ifadesine yer veriliyor.

antalya’da yaşanan bu olay birçok kesimden tepki alırken benzer bir olay daha önce mersin’de de yaşanmış ve gazetemizde ‘harem-selamlık lise’ başlığıyla yer almıştı.

haberde, mersin’deki nevit kodallı güzel sanatlar ve spor lisesi’nde, yatılı bölümde kalan kız ve erkek öğrencilerin aynı ortamda bulunmaması için etüt derslerinin kaldırıldığı, eylül 2010’da okul müdürlüğüne ibrahim tol’un atanmasından sonra “kızlarla erkeklerin birlikte gezmemesi, yan yana oturmaması, şakalaşmaması” konusunda uyarıldıkları iddialarına yer verilmişti.

kaynak : http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=284410  
profil foto

kucukseytan

12 Ekm 2011 12:36

Mesaj Gönder

zenci cocukları da okula almayacaklarmış  
profil foto

m e t o

12 Ekm 2011 12:37

Mesaj Gönder

ergen çocuklar kıpır kıpırlar tabi Razz  
 

Mandalina Jolie

12 Ekm 2011 12:38

Mesaj Gönder

bu durumun 2 açıklması olabilir ;

ya bu herif ağır ruh hastası ,

ya da bu herifin eline sıkıştırmışlar bir miktar para ,haber yapalım demişler .  
profil foto

seg

12 Ekm 2011 12:39

Mesaj Gönder

ücretsiz biber gazı dağıtımı yapacak mı acaba milli eğitim  
profil foto

m e t o

12 Ekm 2011 12:39

Mesaj Gönder

1 metre iyi ya.
45 cm de neydi öyle.  
profil foto

myempireofdirt

12 Ekm 2011 12:39

Mesaj Gönder

hiç inandırıcı degil  
profil foto

yokum ben

12 Ekm 2011 12:40

Mesaj Gönder

rezıllık  
profil foto

monarosa

12 Ekm 2011 12:48

Mesaj Gönder

mantıklı  
profil foto

jass

12 Ekm 2011 12:48

Mesaj Gönder

bunu diyenin keşke babası annesine 1 metreden fazla yaklaşmasaymış :' (  
profil foto

pukii

12 Ekm 2011 12:50

Mesaj Gönder

pukii demiş ki:
bunu diyenin keşke babası annesine 1 metreden fazla yaklaşmasaymış :' (


süpersin Bravo  
profil foto

kucukseytan

12 Ekm 2011 12:50

Mesaj Gönder

kim için cinsel istismar sayılacak 1 mtlik mesafenin aşılması?
kız çocuk için mi erkek çocuk için mi ?
 
profil foto

*zibidi gonzales*

12 Ekm 2011 12:51

Mesaj Gönder

akraba evliliği kafası bu valla bak :' (  
profil foto

pukii

12 Ekm 2011 12:51

Mesaj Gönder

şakirtlerin anası bacısı güvende  
profil foto

jam

12 Ekm 2011 12:52

Mesaj Gönder

haberin doğru olduğunu kabul eder isek,

muassır medeniyetler seviyesine 1 kala diyelim  
profil foto

r o m

12 Ekm 2011 12:53

Mesaj Gönder




Sayfa:  1 2 3 4 5 6 7   Sonraki